Publicat 07/08/2019 16:47CET

El turisme es manté com a sector líder en intenció de compra

Viajes en familia
CEDIDA - Archivo

Els espanyols puntuen amb la nota més alta la situació del país des de la crisi

MADRID, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

El turisme (26,5%), la tecnologia/informtica (15,7%) i el sector txtil (15,7%) es mantenen com els primers sectors en intenció de compra per als espanyols, segons l'Observatori Cetelem, seguits de mobles i decoració amb un 14,6%; i finalment telfons intelligents, amb un 14,3%.

Per canals, en l'online cal destacar novament el turisme, amb una intenció de compra de cara als propers tres mesos del 15,95% només a través d'aquest canal. Destaca també la tecnologia i informtica, amb un 9%. En offline el sector que més destaca és el de serveis dentals, amb una intenció de compra d'un 11,4%. El segueixen mobles i complements i turisme, amb un 10,8% i un 10%, respectivament.

L'poca d'estiu implica més despeses per part dels espanyols. Concretament, el 45,8% dels enquestats afirma haver estalviat, davant del 53,1% que ho va fer al juny, la qual cosa suposa un descens de 7,3 punts percentuals. La intenció d'estalviar també ha decaigut, concretament 6,8 punts percentuals.

EL PERÍODE ESTIVAL FRENA L'ESTALVI

D'altra banda, els espanyols han fixat la nota sobre la situació general del país en un 5,76 el passat mes de juliol, la qual cosa implica 0,18 punts més que el juny i 0,36 punts més que el juliol del 2018, és a més la millor nota de valoració des de la crisi econmica, segons l'Observatori Cetelem.

Respecte a la situació personal dels espanyols, la nota fixada al juliol és d'un 6,35, la mateixa que el mes anterior i 0,05 punts més pel que fa a la nota del juliol del 2018. En comparació, els espanyols valoren millor la seva situació personal sobre la general del país, amb una diferncia de 0,59 punts.

D'acord amb l'estudi de Cetelem, a propsit del futur, el 28,9% dels enquestats creu que la situació millorar en els propers 12 mesos, la qual cosa representa un moderat optimisme, així com un augment d'1,7 punts respecte al mes anterior, encara que en perspectiva anual ha caigut 5,3 punts. Un 50,7% creu que la situació es mantindr i el 20,4% creu que empitjorar.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés