Publicat 15/3/2019 12:57:56 +01:00CET

Turisme de la Generalitat preveu que aquest estiu sigui "similar" al 2018

Turisme de la Generalitat preveu que aquest estiu sigui "similar" a 2018
EUROPA PRESS

Augura una contenció de visites compensada per més despesa per turista

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha augurat aquest divendres que l'estiu d'aquest any tindr un "comportament similar al del 2018", que es va caracteritzar per una certa contenció en el nombre de visites per no així en la despesa dels turistes.

"No ens preocupa sempre que se segueixi incrementant el nivell de despesa, que és el que pensem que passar", ha assenyalat en la roda de premsa de presentació del saló B-Travel, que la setmana vinent tindr lloc al recinte de Montjuc de Fira de Barcelona.

Bono ha assegurat que la Generalitat té "bones sensacions pel comportament del mercat rus" malgrat que estan en alerta per com actuar el mercat britnic, encara que ha rebutjat donar una xifra.

"M'agrada poc parlar de previsions, perqu les variables són múltiples, algunes no estan sota el teu control i perqu un exercici de síntesi amb un simple percentatge és difícil atenent a la complexitat i diversitat del nostre sector", ha argumentat.

En ser preguntat per qu Catalunya ha passat del primer al cinqu lloc en competitivitat turística segons Exeltur, Bono ha assegurat que no coneix amb detall l'anlisi d'aquest lobby turístic i ha qüestionat que hagi tingut en compte "el rol de l'administració en el camp de la planificació i l'orientació estratgica".

"Hem seguit liderant l'activitat turística en el conjunt de l'Estat espanyol el 2018" amb millors dinmiques de creixement de la despesa per visitant que altres comunitats, ha subratllat.