El TUE dictarà sentència sobre la immunitat de Junqueras el proper 19 de desembre

Publicat 28/11/2019 13:13:25CET
Tribunal de Justicia de la UE - Luxemburg - TUE
TRIBUNAL DE JUSTICIA DE LA UNIÓN EUROPEA - Archivo

BRUSSEL·LES, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) dictarà sentència sobre l'abast de la immunitat com a eurodiputat del líder d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el proper 19 de desembre.

El pronunciament del tribunal amb seu a Luxemburg respondrà així la qüestió prejudicial remesa pel Tribunal Suprem durant el judici del procés.

L'advocat general del TUE Maciej Szpunar va concloure en un dictamen fa dues setmanes que Junqueras hauria de ser reconegut com a eurodiputat perquè el seu escó depèn únicament del vot dels electors i no pot estar supeditat al posterior compliment de cap formalitat.

No obstant això, el lletrat europeu va advertir que la sentència condemnatòria dictada pel Tribunal Suprem a l'octubre contra Junqueras comporta l'anul·lació del mandat com a eurodiputat de l'exvicepresident del Govern, per la qual cosa el TUE no és competent per respondre les qüestions prejudicials plantejades pel Suprem, perquè la seva resposta "tindria caràcter hipotètic".

Segons l'advocat general, en tot cas, el Parlament europeu hauria de poder pronunciar-se sobre l'oportunitat de suspendre o de mantenir la immunitat d'un dels seus membres, per la qual cosa va demanar al TUE que també li correpon pronunciar-se a l'Eurocambra.

Encara que les conclusions de l'advocat general no són vinculants per als jutges del TUE, en la majoria dels casos les sentències finals segueixen la línia marcada pel primer dictamen.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista