Publicat 22/5/2019 15:36:04 +02:00CET

El TUE anul·la la decisió que obligava el Reial Madrid a tornar 18 milions en ajudes il·legals

Presentación de la reforma del estadio Santiago Bernabéu con el presidente del Real Madrid, Florentino Pérez y la alcandesa de Madrid, Manuela Carmena
Oscar del Pozo - Europa Press - Archivo

BRUSSEL·LES, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El Tribunal General de la Unió Europea (TUE) ha anul·lat aquest dimecres la decisió de la Comissió Europea que va declarar que el Reial Madrid s'havia beneficiat d'ajudes d'estat il·legals per la permuta d'uns terrenys amb l'Ajuntament i, per tant, havia de tornar un total de 18,4 milions d'euros.

El tribunal de Luxemburg considera que l'Executiu comunitari "no va provar de manera satisfactòria" que s'hagués concedit un avantatge al club. Aquesta condició és necessària perquè una mesura pugui ser qualificada d'ajuda d'estat i, "en no complir-se, la Comissió no pot considerar que va haver-hi una ajuda d'estat il·legal", ha explicat el tribunal en un comunicat.

Brussel·les ha "pres nota" de la sentència, que estudiarà "detingudament" abans de decidir si presenta un recurs davant la següent instància de la Justícia europea. L'Executiu comunitari disposa d'un termini de dos mesos per prendre aquesta decisió, que comença des del dia en què el TUE notifiqui la resolució.

"Prenem nota de la sentència (...). La Comissió Estudiarà detingudament i reflexionarà sobre els possibles propers passos", ha assegurat en una roda de premsa una portaveu comunitària, que, no obstant això, ha evitat "especular" sobre la futura decisió.

L'operació es remunta al 1991, quan el club i l'Ajuntament de la capital van signar un conveni per la remodelació del Santiago Bernabéu. Cinc anys més tard, el Reial Madrid i la Comunitat de Madrid van tancar un acord de permuta de sòl en el qual el club es va comprometre a cedir la parcel·la de la seva antiga Ciutat Esportiva.

A canvi, l'Ajuntament de Madrid havia de cedir a l'equip uns terrenys equivalents i es va acordar l'entrega d'una parcel·la de gairebé 71.000 metres quadrats a Las Mesas, una zona situada al nord de la capital el valor de la qual es va estimar en 595.194 euros el 1998. Aquest terreny, no obstant això, no podia ser cedit en estar qualificat com un "equipament esportiu bàsic".