Publicat 19/12/2019 10:20:30 +01:00CET

Tsunami Democràtic planejava aturar el Barça-Madrid amb drons que portaven pancartes

Un grup de persones convocades per Tsunami Democràtic. amb motiu del partit entre el Barça i el Madrid, prop del Camp Nou,  a 18 de diciembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 des. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic planejava aturar el Barça-Madrid amb diversos drons que havien de baixar fins al camp amb pancartes, acció que no va poder dur a terme perquè la plataforma ha assenyalat que els Mossos d'Esquadra els van interceptar.

"Això hauria aturat el partit i canalitzat la protesta", ha dit un membre de Tsunami Democràtic en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, que va ser resposta per escrit la nit del dimecres i ha estat difosa aquest dijous.

El representant de la plataforma ha explicat que volien baixar al camp dues pancartes: una amb el lema 'Spain, Sit and Talk' i una altra en la qual "es posava de manifest que la població catalana està sent discriminada políticament i reprimida per voler exercir drets".

"La gent va respondre en massa un dia més i va venir de tota la geografia catalana. De fet, sense el seu compromís, ni una pancarta, ni una banda impresa hauria entrat a l'estadi i no s'hauria pogut fixar el focus mediàtic durant hores", ha valorat sobre la protesta.

Ha criticat que la policia "va tornar a carregar contra gent que no estava provocant cap mena d'aldarull sinó exercint drets", i ha assegurat que la plataforma està compromesa amb la no-violència.

El membre de Tsunami Democràtic ha assegurat que les protestes continuaran fins que s'aconsegueixi una negociació sobre el dret a l'autodeterminació, la llibertat dels líders independentistes empresonats i el retorn dels qui resideixen a l'estranger, i el ple exercici de drets fonamentals.

"El Tsunami no s'aturarà", ha remarcat i ha indicat que la seva propera acció es produirà en el moment més oportú i de la manera més adequada per complir amb l'objectiu que es marquin.