Publicat 14/10/2019 10:45:54CET

Tsunami Democràtic crida a la "mobilització immediata" i donarà instruccions a les 13 hores

Cartell de Tsunami Democràtic
TSUNAMI DEMOCRÀTIC

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic ha cridat la ciutadania catalana a la "mobilització immediata" i a la desobediència civil no-violenta en rebuig a la sentència de l'1-O, i ha anunciat que donarà les primeres instruccions per a l'acció d'aquest dilluns a les 13.00 hores.

En un comunicat aquest dilluns, quan s'ha sabut que el Tribunal Suprem ha condemnat els líders independentistes de l'1-O amb penes d'entre 13 i nou anys de presó per sedició i malversació, la plataforma ha explicat que aquest dilluns hi haurà la primera acció d'"un cicle de mobilitzacions".

"Animem la gent que encara és a la feina a deixar els seus llocs de treball", als estudiants i la comunitat educativa, a sortir de les aules i mobilitzar-se, i que les persones que viuen fora de Barcelona es desplacin a la ciutat.

Recomana anar preparat per passar algunes hores fora de casa, amb menjar, aigua, calçat còmode, protecció per a la pluja, ràdio i mòbil, en el marc d'una mobilització que vol donar visibilitat internacionalment a la "injustícia i arbitrarietat" de la sentència.

Consideren que la sentència estableix un escenari futur en què qualsevol mostra de dissidència a tot l'Estat "podrà ser directament condemnada com ara: utilitzant políticament el codi penal i els tribunals".

"Aquesta sentència no condemna només aquestes persones individuals, sinó que també condemna la ciutadania que representaven i tothom que va participar en el referèndum de l'1 d'octubre", ha afirmat.