Tsunami Democràtic crida a bloquejar la frontera amb França des de La Jonquera (Girona)

Publicat 11/11/2019 9:20:51CET
Corte de la AP-7 en La Jonquera (Girona) convocado por Tsunami Democràtic
EUROPA PRESS

Manifestants inicien un tall

GIRONA, 11 Nov. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic ha fet una crida a bloquejar la coneguda com l'antiga frontera amb França a través d'automòbils o a peu a La Jonquera (Girona), en el que consideren la seva "acció més ambiciosa" que volen allargar tres dies com a protesta a la sentència de el 1-O, mentre que alguns manifestants han iniciat minuts abans un tall.

En un comunicat a través dels seus canals de Telegram i Twitter difós a les 9.08 hores, la plataforma ha demanat a ciutadans concentrar-se en el punt fronterer de l'AP-7.

Milers de persones van atendre dissabte passat, dia de reflexió, la trucada de Tsunami Democràtic que va convocar activitats i concerts sota el títol 'Fem-los reflexionar' abans de la jornada electoral.

Divendres passat va comparar l'acció amb "un 11S de tres dies", i va assegurar que mentre no hi hagi una solució política, la gent continuarà mobilitzada.

"Demana festa en el treball almenys un dels dies. Has d'estar disposat a desplaçar-te pel territori, i si pots, a passar la nit fora", afirmava la plataforma en un comunicat, en què deia que seria necessària roba d'abric, bateries per al mòbil, menjar, sac de dormir, tenda de campanya i una actitud tenaçment no violenta.

Amb tot, Tsunami cridava la mobilització mentre no hi hagi una solució al "exercici del dret a l'autodeterminació, la llibertat dels presos, exiliats i repressaliats, i el lliure exercici de drets fonamentals", sigui el que sigui el resultat de les eleccions.

Contador