Tsunami Democràtic crida a bloquejar la frontera amb França a Irun

Actualitzat 12/11/2019 11:34:01 CET
Gloria Sánchez / Europa Press

"El problema no és ni Catalunya ni Euskal Herria: el problema és un Estat espanyol incapaç"

BARCELONA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic ha cridat aquest dimarts a bloquejar a partir de les 18.00 hores la frontera amb França a Behobia (Irun), després d'haver bloquejat la frontera espanyola des de la Jonquera (Girona) les últimes 24 hores en protesta per la sentència de l'1-O.

En un comunicat, la plataforma ha defensat que "Catalunya i Euskal Herria viuen en un conflicte polític no resolt amb l'Estat espanyol", i ha criticat que l'Estat només ofereix imposició i repressió mentre la ciutadania lluita i reclama drets fonamentals.

L'acció, sota el nom 'operació Cargol', s'iniciarà a les 18.00 hores al peatge de l'autopista A-8 d'Oiartzun, i el final del recorregut se situarà al peatge d'Hendaia.

"És el moment d'oferir una solució democràtica a Catalunya i Euskal Herria, és el moment que l'Estat faci seva la idea 'Spain, sit and talk'", defensa.

Amb aquesta acció, ha demanat "aturar la repressió i demanar la llibertat de totes les persones represaliades i exiliades".

Al seu parer, "el problema no és ni Catalunya ni Euskal Herria: el problema és un Estat espanyol incapaç d'oferir una solució democràtica al conflicte que ell mateix ha creat".

La plataforma defensa que la solució política a la situació passa per la celebració d'un referèndum com a "procés de normalitat democràtica".