Tsunami Democràtic convoca "una jornada de desobediència" la jornada de reflexió

Publicat 3/11/2019 18:50:13CET

Demana fer-ho "de forma inequívocament no violenta"

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

Tsunami Democràtic ha convocat per a dissabte, jornada de reflexió abans de les eleccions, una "jornada de desobediència a la Junta Electoral" i ha fet una crida a omplir les places de Catalunya de 16 a 22 hores en una jornada política, cultural i festiva.

"Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc s'aturarà la gent. En contra de la repressió i en contra de la mordassa: paraules, ciutadans i cultura en llibertat", ha informat la plataforma en un comunicat a xarxes socials recollit per Europa Press.

Ha assegurat que l'acció de protesta es farà "pacíficament, respectuosament i de forma inequívocament no violenta" i buscarà repetir iniciatives de reivindicació de l'espai públic com les del 15M en les jornades de reflexió del 2011 i 2015.

L'objectiu de la convocatòria és "fer reflexionar l'Estat i recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió, ni el dret a la lliure reunió i manifestació".

També volen reivindicar que "els conflictes polítics s'han de resoldre políticament: ni policialment, ni judicialment, ni amb amenaces constants a la població", i ha afirmat que la solució al conflicte català passa pel diàleg i la negociació.

PLAÇA UNIVERSITAT

A Barcelona, la convocatòria serà a les 16 hores a la plaça Universitat, on hi haurà "actuacions musicals, parlaments i intervencions diverses", i la iniciativa s'estén a totes les ciutats de Catalunya.

Tsunami ha animat entitats, agrupacions, associacions i grups de particulars a organitzar activitats i confirmar-se-les per correu electrònic, per integrar-les en un programa conjunt.

A més, han anunciat que en aquesta jornada es provarà per primera vegada l'aplicació mòbil de Tsunami "com a preparació de la primera gran acció que es durà a terme a través de l'app els dies 11, 12 i 13 de novembre".

De cara al 10 de novembre, la plataforma ha defensat el dret a vot: "Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que més reclama la majoria de la població catalana".