Publicat 12/07/2021 15:31

El TSJCV autoritza el toc de queda a 32 localitats valencianes i limitar a 10 persones les reunions socials

Archivo - Arxiu - Un cotxe de la Policia Local de Valncia
POLICÍA LOCAL DE VALNCIA - Archivo

La mobilitat nocturna queda limitada entre la 01.00 i les 6.00 hores en aquests municipis

VALNCIA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat limitar a 10 persones les reunions socials i familiars a tota la comunitat i restringir la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 hores a 32 localitats de més de 5.000 habitants que presenten un gran risc epidemiolgic per covid-19, segons ha informat l'alt tribunal en un comunicat.

Es tracta de Benicssim (Castelló); Sant Vicent del Raspeig (Alacant); i Almssera, Bunyol, el Puig de Santa Maria, Tavernes Blanques, Vilamarxant, Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, l'Eliana, Meliana, Montcada, Picanya, Picassent, Puol, Requena, Riba-roja, Sedaví, Silla, Utiel, Alaqus, Aldaia, Burjassot, Catarroja, Quart de Poblet, Xirivella, Gandia, Mislata, Paterna i Valncia (Valncia).

Aquestes mesures es troben en una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal amb data de 9 de juliol i tindran una vigncia de 14 dies des del moment que es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La sala considera que són mesures "equilibrades" perqu se'n deriven "més beneficis per a l'interés general --contenció de la pandmia-- que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte", alhora que compleixen el "judici constitucional de proporcionalitat".

La interlocutria, que compta amb un vot particular discrepant i es pot recórrer en cassació, alludeix a l'expansió de la variant delta, al creixement exponencial de contagis, a l'augment d'hospitalitzacions i a la "situació prxima al collapse" dels centres d'atenció primria.

Tot aix es posa de manifest en l'informe sobre la situació epidemiolgica actual a la Comunitat Valenciana que acompanya la sollicitud d'autorització que ha presentat l'administració autonmica.

La sala entén que les restriccions troben cobertura normativa en la Llei Orgnica 3/1986, de Mesures Especials en Matria de Salut Pública, tot i que reitera que el més "desitjable" seria una legislació específica per evitar "problemes interpretatius" i "contradicció de criteris".

Segons el TSJCV, són mesures necessries i idnies per interrompre la propagació del coronavirus, perqu "concerneixen el marc de les relacions socials i l'oci nocturn no reglat", que són les principals causes de contagis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés