Publicat 10/07/2019 18:07CET

El TSJC suspèn cautelarment la precontractació dels VTC del reglament de l'AMB

Protesta de vehícles VTC, en una foto d'arxiu.
EUROPA PRESS - Archivo

Élite Taxi Barcelona demana "calma" als taxistes i defensa que no s'ha susps tot

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha susps cautelarment la precontractació mínima d'una hora dels vehicles VTC que fixa el reglament de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La interlocutria del TSJC, recollida per Europa Press, estima parcialment la sollicitud de mesura cautelar que va formular l'associació Luxury VTC, i sosté que la precontractació mínima d'una hora és "contrria a la llibertat d'empresa i discriminatria" enfront dels taxis.

Obre la porta al fet que aquesta mesura cautelar de suspensió pugui fer-se extensiva "per raons bvies" al Decret Llei 4/2019, aprovat pel Govern catal i que fixava una precontractació mínima de 15 minuts.

El TSJC també ha susps cautelarment alguns punts dels articles 3 i 4, que fixava la creació d'un registre de vehicles de lloguer amb conductor (VTC); el rgim sancionador, i les disposicions transitries primera, segona i tercera, que fan referncia al registre.

El TSJC ha explicat que contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reposició a un sol efecte en el termini de cinc dies després del dia en qu es notifica.

ÉLITE TAXI BARCELONA

Élite Taxi Barcelona, la principal associació de taxistes a l'AMB, ha demanat "calma al sector i uns dies per analitzar la situació actual" perqu no s'ha susps la totalitat del reglament, i ha indicat que treballaran per presentar un recurs.

Ha remarcat que el reglament de l'AMB entra en vigor el proper dilluns 15 de juliol i que el sector del taxi encara ha d'esperar la posició de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competncia (CNMC), la patronal Unauto i l'Autoritat Catalana de la Competncia (Acco): "Tranquillitat i cap fred".

Élite Taxi ha criticat que Luxury VTC és una associació que representa vehicles de VTC que desenvolupen l'activitat de manera tradicional i no sota noves plataformes digitals.

"Cal destacar que aquesta suspensió parcial ha estat sollicitada per una associació de VTC tradicionals a les quals sempre hem fet costat i que en voler-se carregar els dies de festa al final es carreguen la precontractació i tots en sortim perjudicats", ha alertat.

Ha assenyalat que trenquen públicament amb aquesta associació i la posen "a la mateixa altura que qualsevol empresa intrusa" en el sector dels taxis.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés