Actualitzat 10/07/2019 18:09 CET

El TSJC suspèn cautelarment la precontractació dels VTC del reglament de l'AMB

EUROPA PRESS - Archivo

Élite Taxi Barcelona demana "calma" als taxistes i defensa que no s'ha suspès tot

BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment la precontractació mínima d'una hora dels vehicles VTC que fixa el reglament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La interlocutòria del TSJC, recollida per Europa Press, estima parcialment la sol·licitud de mesura cautelar que va formular l'associació Luxury VTC, i sosté que la precontractació mínima d'una hora és "contrària a la llibertat d'empresa i discriminatòria" enfront dels taxis.

Obre la porta al fet que aquesta mesura cautelar de suspensió pugui fer-se extensiva "per raons òbvies" al Decret Llei 4/2019, aprovat pel Govern català i que fixava una precontractació mínima de 15 minuts.

El TSJC també ha suspès cautelarment alguns punts dels articles 3 i 4, que fixava la creació d'un registre de vehicles de lloguer amb conductor (VTC); el règim sancionador, i les disposicions transitòries primera, segona i tercera, que fan referència al registre.

El TSJC ha explicat que contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reposició a un sol efecte en el termini de cinc dies després del dia en què es notifica.

ÉLITE TAXI BARCELONA

Élite Taxi Barcelona, la principal associació de taxistes a l'AMB, ha demanat "calma al sector i uns dies per analitzar la situació actual" perquè no s'ha suspès la totalitat del reglament, i ha indicat que treballaran per presentar un recurs.

Ha remarcat que el reglament de l'AMB entra en vigor el proper dilluns 15 de juliol i que el sector del taxi encara ha d'esperar la posició de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), la patronal Unauto i l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco): "Tranquil·litat i cap fred".

Élite Taxi ha criticat que Luxury VTC és una associació que representa vehicles de VTC que desenvolupen l'activitat de manera tradicional i no sota noves plataformes digitals.

"Cal destacar que aquesta suspensió parcial ha estat sol·licitada per una associació de VTC tradicionals a les quals sempre hem fet costat i que en voler-se carregar els dies de festa al final es carreguen la precontractació i tots en sortim perjudicats", ha alertat.

Ha assenyalat que trenquen públicament amb aquesta associació i la posen "a la mateixa altura que qualsevol empresa intrusa" en el sector dels taxis.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés