Publicat 03/12/2021 17:39CET

El TSJC sentencia que el pla de vacunació del Govern va discriminar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Archivo - Arxiu - Policies nacionals accedeixen a un centre de vacunació
María José López - Europa Press - Archivo

Estima una demanda d'associacions policials contra la Conselleria de Salut

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat aquest divendres que el pla de vacunació de la Generalitat va ser "discriminatori" per als efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya.

La sentència, consultada per Europa Press, estima el recurs que van presentar l'Asociación de la Guardia Civil, la Justícia Civil (Jucil) i la Justicia Policial (Jupol) contra la Conselleria de Salut.

A l'abril, els sindicats policials van presentar un recurs en què exposaven que en el procés de vaccinació, gestionat per les comunitats, "no s'ha vacunat la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil a Catalunya, llevat dels qui, a més d'estar en actiu o en reserva, tenen entre 60 i 65 anys".

Al seu torn, la Fiscalia es va posicionar amb la defensa que "les forces i cossos de seguretat de l'Estat han estat exclosos injustificadament de l'aplicació d'aquest pla de vacunació preferent, i relegats al sistema de vacunació comú", per la qual cosa va sostenir que se'ls havia vulnerat el dret a la igualtat i a la no-discriminació.

En canvi, la Generalitat va negar qualsevol discriminació i va assegurar que "van ser fets aliens els que van provocar que la vacunació es produís al ritme que s'expressa", com la dificultat per comunicar les dades i la paralització en el seu moment per vacunar amb AstraZeneca.

Els jutges assenyalen que el document de l'estratègia de vacunació contra la covid-19 a Espanya preveia una posició prioritària en l'ordre per als policies i altres serveis d'emergències, i que aquest pla "no estableix cap diferenciació entre els cossos" si són estatals o autonòmics.

Tenen en compte les xifres de vaccinació dels Mossos d'Esquadra respecte a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i creuen que "juntament amb aquest retard, també s'aprecia una falta total d'iniciativa de l'administració autonòmica pel que fa a l'atenció als cossos nacionals".

Per tot això, els jutges arriben a "la conclusió que l'administració autonòmica no va disposar de la mateixa voluntat i interès en la protecció sanitària dels cossos nacionals respecte dels interns".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés