El TSJC registra la querella contra Torra per presumpta usurpació de funcions

Actualitzat 6/2/2020 14:18:43 CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una declaració institucional al Palau de la Generalitat /Barcelona /Catalunya (Espanya), 29 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha registrat aquest dijous la querella que va presentar el PP contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un presumpte delicte d'usurpació de funcions públiques perquè s'ha mantingut en el càrrec malgrat la seva inhabilitació com a diputat del Parlament.

Segons ha informat el TSJC, s'ha designat la magistrada Maria Eugènia Alegret com a ponent del procediment i es traslladarà la querella a la Fiscalia perquè en presenti el seu informe sobre la possible admissió, o no, a tràmit.

L'alt tribunal precisa que aquest és el tràmit que se segueix en tots aquests procediments i la Sala Civil i Penal del TSJC "encara no s'ha pronunciat, sobre l'admissió o no a tràmit de la querella".

El PP s'ha querellat contra Torra per un presumpte delicte d'usurpació de funcions després que hagi mantingut "el càrrec en oberta i franca rebel·lia contra la Constitució i l'Estatut".

Segons la querella, la situació que ha provocat "produeix una greu pertorbació de l'ordre constitucional, perquè les funcions que exerceix il·legalment són les de president de la Comunitat Autònoma de Catalunya, que no és un funcionari qualsevol, i que a més d'acord amb la Constitució és el representant de l'Estat".

Contador