Publicat 18/11/2019 11:36:30 +01:00CET

El TSJC rebutja que testifiquin en el judici a Torra els membres de la JEC que el van denunciar

Interior de la sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on declara el president de la Generalitat per no retirar símbols independentistes del Palau de la Generalitat, Barcelona /Catalunya (Espanya), 18 de novembre del 2019.
Pool

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dilluns la petició de la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, que compareguin en qualitat de testimonis els membres de la Junta Electoral Central (JEC) que el van denunciar per no acatar l'ordre de retirar llaços grocs en període electoral.

En el tràmit de qüestions prèvies del judici al TSJC, l'advocada Isabel Elbal ha argumentat que denegar aquesta sol·licitud seria una "ofensa comparativa" respecte a l'acusació popular que exerceix Vox, perquè sí es va acceptar la seva sol·licitud de citar com a testimoni el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, que va presentar una denúncia contra Torra.

Elbal ha demanat que s'admetin les testificals dels membres de la JEC en el judici, que no estaven previstes, i que se suspengui fins que siguin citats, i ha afegit que dos membres de la JEC havien emès "opinions polítiques" abans de dictar els acords que presumptament va incoplir Torra.

A més, ha aportat una interlocutòria de l'Audiència de Madrid del 14 d'octubre que estima parcialment el seu recurs contra l'arxivament --dictat per un jutge d'instrucció-- d'una querella per presumpta prevaricació contra dos membres de la JEC pels acords objectes a judici.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha sol·licitat durant les qüestions prèvies que no es difongui el rostre dels policies nacionals que han de testificar en el judici, sol·licitud a la qual s'ha adherit l'advocat de Vox Juan Cremades i a la qual no s'ha oposat la defensa.

Bañeres també ha ressaltat que la JEC no va ser qui va denunciar Torra, sinó que aquest organisme es va limitar a posar en coneixement de la Fiscalia uns fets i que va ser el ministeri públic qui es va querellar contra el president de la Generalitat.