Publicat 18/11/2019 18:53:50 +01:00CET

El TSJC rebutja qüestions prejudicials plantejades per la defensa de Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra i la seva dona a la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha estat citat per a declarar per no retirar símbols independentistes del balcó del Palau de la Generalitat, a Barcelona.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dilluns qüestions prejudicials plantejades per la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, al final del judici per presumpta desobediència.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha considerat que l'advocat Gonzalo Boye ha fet un plantejament "extemporani" de les qüestions prejudicials i que les va haver de fer en el tràmit de les conclusions definitives, no quan va acabar el seu informe, per permetre a la resta de parts formular les seves al·legacions.

Boye havia demanat al TSJC que plantegés quatre qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), referides a la imparcialitat dels membres del tribunal que han de dictar sentència sobre Torra i la possibilitat de condemnar-lo a una inhabilitació que afecti el seu dret a ser elegit per exercir càrrecs europeus.