Publicat 21/7/2020 13:46:22 +02:00CET

El TSJC rebutja la invocació de la inviolabilitat parlamentària en el judici als exdiputats

Judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), i a l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. Barcelona, 21 de juliol del 2020.
POOL

Tampoc no accepta retirar l'Advocacia de l'Estat de l'acusació

BARCELONA, 21 jul. (EUROPA PRESS) -

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dimarts la petició de les defenses dels exmembres de la Mesa del Parlament processats per presumpta desobediència d'invocar la inviolabilitat parlamentària.

El president de la sala, Jesús María Barrientos, ha explicat a les parts que descarten la petició i ha assenyalat que "ningú no està per sobre de les lleis, tampoc el nostre cos legislatiu".

Els magistrats tampoc no han acceptat la petició de les defenses d'expulsar l'Advocacia de l'Estat de l'acusació en el judici, perquè el procés parteix de la causa de l'1-O al Tribunal Suprem (TS), en la qual estava representada.

En les qüestions prèvies del judici que ha començat aquest dimarts, el TSJC sí que ha admès com a prova el programa electoral de JxSí el setembre del 2015, amb el qual van concórrer en les eleccions quatre dels acusats.

Després que Vox, que exerceix l'acusació popular, hagi retirat la petició de 12 anys de presó per un presumpte delicte d'organització criminal, Barrientos ha explicat als acusats que el judici es podrà celebrar sense la seva presència perquè no tenen petició de penes de presó.

El TSJC jutja des d'aquest dimarts els exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó (ERC), Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó (JxSí) i a l'exdiputada de la CUP Mireia Boya per un presumpte delicte de desobediència per suposadament desatendre el Tribunal Constitucioanl (TC) i tramitar resolucions a favor del procés independentista.

Contador