Publicat 27/9/2019 15:39:44 +02:00CET

El TSJC ordena als Mossos retirar immediatament la pancarta del llaç de la Generalitat

El palau de la Generalitat torna a penjar una pancarta en la qual és llegeix 'Llibertat presos polítics i exciliats', juntament amb un llaç groc, un dia després dels eleccions autonòmiques, municipals i europees.
Europa Press TV - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès aquest divendres un ofici pel qual exigeix als Mossos d'Esquadra retirar immediatament la pancarta amb el llaç groc de la Generalitat, un cop ha expirat el termini per treure-la, i després que el president, Quim Torra, anunciés que no ho faria.

La Secció Cinquena de la sala contenciosa administrativa ha remès un ofici pel qual requereix al comissari cap dels Mossos, Eduard Sallent, que "doni instruccions a les forces al seu comandament" per retirar la pancarta que porta el lema de 'Llibertat presos polítics i exiliats'.

El TSJC va donar 48 hores a Torra per retirar la pancarta després d'admetre un recurs contenciós d'Impulso Ciutadano en què invocava la vulneració del deure d'objectivitat de les administracions i que reclamava retirar cautelarment la pancarta, un termini que va expirar aquest dimecres a les 18.10 hores.

Aquest dijous, la sala va rebutjar el recurs interposat per la Generalitat dimecres i va reiterar l'ordre de retirar la pancarta, després que el gabinet jurídic de l'administració catalana presentés un recurs de reposició contra l'acte judicial i demanés al tribunal suspendre l'ordre.