Publicat 13/12/2019 17:26CET

El TSJC ordena a Airbnb eliminar del seu web els anuncis de pisos turístics illegals a Catalunya

La plataforma Airbnb
FLICKR - Archivo

Airbnb diu que la sentncia es remunta a un cas antic i la recorrer

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat a favor de la Generalitat i ha determinat que la plataforma de 'homesharing' Airbnb ha de complir la normativa catalana i deixar d'anunciar en el seu portal els pisos que no constin de nombre d'inscripció en el Registre de Catalunya, la qual cosa acredita la seva legalitat com a habitatge turístic.

La sentncia, consultada per Europa Press, especifica que Airbnb ha de bloquejar, suprimir o suspendre definitivament del seu web o de qualsevol altre portal que pugui utilitzar "tot el contingut relatiu a la publicitat de les empreses i dels establiments d'allotjament turístic localitzats a Catalunya en qu no consti el nombre d'inscripció en el Registre de Catalunya".

El TSJC dona 15 dies naturals a Airbnb per complir amb la sentncia, alhora que li exigeix que dins d'aquest termini aporti proves del seu compliment.

Així mateix, li adverteix que, en cas contrari, es procedir a la imposició de multes coercitives de 1.500 euros, que podran reiterar-se en períodes d'un mes.

La sentncia del TSJC, que no és ferm i davant la qual es pot presentar un recurs de cassació, també imposa a Airbnb el pagament de les despeses causades, amb el límit de la quantitat de 2.000 euros per a cadascuna.

AIRBNB

Per la seva banda, un portaveu d'Airbnb ha explicat a Europa Press que aquesta decisió es remunta a un antic cas a Catalunya i que recorreran la sentncia.

Ha defensat que des de juny del 2018, la plataforma requereix que tots els nous anuncis que estan regulats per la llei de turisme a Catalunya mostrin el nombre de registre.

Va ser llavors quan Airbnb va presentar una nova eina tecnolgica per ajudar els amfitrions a complir amb la regulació turística a Barcelona i Catalunya, fent més fcil per a les autoritats verificar que els anuncis compleixen amb la llei i ajudant a reduir els potencials mals actors.

"Airbnb ha estat pionera a Catalunya lluitant contra els mals actors i ajudant els amfitrions a complir amb la regulació regional de turisme", ha afegit.

La plataforma ha asseverat que est compromesa amb continuar collaborant amb les administracions, incloent-hi la Generalitat, per "Barcelona i Catalunya encara no tenen regles clares dissenyades per a les famílies que comparteixen les seves llars".

Segons una enquesta anual feta per Airbnb entre els usuaris de la plataforma el 2018, els viatgers i els amfitrions que van utilitzar la plataforma van crear més de 1.600 milions d'euros d'impacte econmic directe a la comunitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés