Publicat 20/02/2019 18:00

El TSJC ofereix a Serveis Socials de Barcelona un espai als jutjats per atendre els desnonaments

Ciutat de la Justícia de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ofert a l'Ajuntament de Barcelona que pugui installar una unitat dels Serveis Socials a les dependncies de la Ciutat de la Justícia per "acostar al mxim" l'atenció a les persones vulnerables.

Segons ha informat aquest dimecres el TSJC en un comunicat, l'alt tribunal catal ha fet aquesta proposta a l'Ajuntament en el marc de la Comissió mixta de seguiment del protocol d'execució de diligncies de llanament, el qual "busca la immediatesa de la informació i més agilitat" en les respostes davant de situacions de vulnerabilitat.

El TSJC, que precisa que la proposta haur de comptar amb l'aprovació de la Conselleria de Justícia, recorda que a les administracions els correspon vetllar per la protecció de les persones més vulnerables, i que el protocol d'execució "facilita les vies per fer efectiva aquesta protecció sense el detriment del dret dels titulars dels immobles".

La Comissió de seguiment s'ha reunit aquest dimecres a la seu del TSJC per avaluar el grau de compliment i eficcia d'aquest acord marc, que vincula des del 2013 tots els seus signants: la Presidncia i la Secretaria de Govern del TSJC, l'Ajuntament de Barcelona, la Conselleria de Justícia, el Collegi de l'Advocacia de Barcelona (Icab) i el Collegi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

En la reunió, amb presncia de l'Agncia de l'Habitatge de Catalunya, s'han posat de manifest les dificultats amb les quals s'estan trobant les comissions judicials en executar els llanaments ordenats judicialment i que freqüentment impedeixen la seva efectivitat.

Segons les seves dades, el 2018, de 4.880 llanaments assenyalats pel Servei d'Actes de Comunicació (SAC) de Barcelona, 2.683 van ser negatius i només 2.197 van poder materialitzar-se, i aquestes "suspensions reiterades" són les que motiven els assenyalaments amb data oberta, com a últim recurs excepcional per fer-los efectius, indica el TSJC.

Tots els collectius representats en la taula han coincidit en la necessitat de conciliar, d'una banda, el dret dels titulars legítims a recuperar de manera immediata els seus habitatges ocupats sense cobertura contractual o legal i, per una altra, la protecció d'aquells inquilins que acreditin una situació d'especial vulnerabilitat.

En la reunió, s'ha demanat "la mxima collaboració i lleialtat institucional en l'aplicació del protocol" i la implicació per protegir els afectats per desnonaments, a més de demanar respecte per als lletrats de l'Administració de Justícia i els funcionaris.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés