Publicat 17/12/2020 11:57CET

El TSJC obliga a un mínim del 25% d'ensenyament en castellà

Palau de Justícia - TJSC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment el recurs que va presentar l'Advocacia de l'Estat contra diverses resolucions de la Conselleria d'Educació de la Generalitat en relació amb l'ús de les llengües vehiculars en l'ensenyament i obliga a un mínim del 25% d'ensenyament en castellà dins el sistema educatiu de Catalunya.

La sentència de la secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del TSJC declara "l'obligació de la Generalitat d'adoptar les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes rebin de manera efectiva i immediata l'ensenyament amb la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els percentatges que es determini, que no podran ser inferiors al 25% en un cas i l'altre".

La sala ha desestimat la petició que es modifiquin els impresos de preinscripció escolar perquè els pares tinguin acreditat que el castellà seria llengua vehicular en tots els casos, atès que amb el compliment del percentatge mínim del 25% quedaria garantit l'accés i ús de les dues llengües a partir d'Infantil.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés