Publicat 25/7/2019 12:40:21 +02:00CET

El TSJC obliga l'asseguradora de l'assassí d'Aspa (Lleida) a indemnitzar les famílies

Judici a un caçador per matar dos agents rurals a Aspa (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

Rebutja el recurs que pretenia evitar haver de pagar 300.000 euros als familiars dels dos agents rurals

LLEIDA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d'apel·lació de l'asseguradora Mussap contra la sentència de l'Audiència de Lleida pel crim d'Aspa (Lleida) i confirma que haurà d'abonar 300.000 euros en concepte d'indemnització a les famílies dels dos agents rurals assassinats pel caçador I. R. el gener del 2017.

L'advocat de les famílies, Pau Simarro, ha expressat aquest dijous satisfacció per la sentència en un comunicat en el qual afirma: "Ens alegrem per aquesta resolució que creiem de plena i absoluta justícia en favor de les famílies dels agents que van morir en aquell luctuós i horrible crim d'Aspa".

El TSJC va celebrar el 15 de juliol la vista oral d'apel·lació de la sentència que va condemnar al febrer el caçador a 45 anys de presó per assassinar dos agents rurals d'Aspa i a pagar una indemnització a les famílies de 900.000 euros, la qual l'asseguradora Mussap rebutjava assumir el pagament.

En la vista, l'advocada de l'asseguradora va defensar el seu recurs d'apel·lació a la sentència, en què l'obligava a respondre directament per la indemnització fins al límit de 300.151 euros, després d'al·legar que la pòlissa no cobria l'arma sinó l'acció de caçar i que el crim es va produir fora de l'activitat de caça motiu pel qual no els correspondria pagar.

En opinió de Simarro, l'asseguradora pretenia, amb arguments "del tot insostenibles", que un doble assassinat, en ser un acte delictiu i dolorós, no era assegurable i per tant no havia de ser indemnitzat.

En aquest sentit, l'advocat afegeix que "la llei i la jurisprudència són clares en dir que les víctimes perjudicades han de ser indemnitzades per les asseguradores, sense perjudici que puguin després repetir contra l'assegurat quan els fets siguin objecte de delicte".

La sentència de la Sala Civil i Penal del TSJC que desestima el recurs de l'asseguradora és susceptible de recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, ha precisat Simarro.