Publicat 31/7/2019 16:00:26 +02:00CET

El TSJC eleva la pena a dos condemnats a Lleida en considerar que va ser agressió sexual i no abús

Façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha elevat la pena de presó de quatre anys i mig a 12 anys a dos acusats en considerar que van cometre un delicte d'agressió sexual i no abús, tal com havia condemnat l'Audiència de Lleida, ha informat aquest dimecres l'alt tribunal català.

La Secció Primera de l'Audiència de Lleida va condemnar M.A.Z.S. i J.R.D, oncle i nebot, el 20 novembre del 2018 per un delicte d'abús sexual i no per agressió en considerar que no van arribar a fer servir "mitjans violents o intimidatoris".

Ara la Sala Civil i Penal estima parcialment el recurs presentat per Fiscalia i eleva la pena en considerar que els fets són constitutius d'agressió sexual i no d'abús sexual d'acord amb la jurisprudència.

"No es pot acceptar, per tant, que l'acció conjunta dels acusats es qualifiqui de mera presència en el lloc, amb independència que el segon (J.R.D) s'incorporés a l'escena quan el primer (M.A.Z.S.) ja havia aconseguit vèncer la resistència passiva de la víctima", reflexiona el tribunal.

Constaten que es van aprofitar de la situació i la van fer durar "de manera insuportable amb una altra agressió durant la qual la víctima va ser tractada com un ninot segons la voluntat dels agressors, o com el mateix tribunal sentenciador va concloure, va ser sotmesa a actes d'accés carnal contra la seva expressa voluntat".

Per al TSJC, l'acció dels dos acusats suposa una coacció tant psicològica com física de suficient entitat com per configurar una agressió sexual, "sense que es requereixi que la víctima cridi o provi de treure's de damunt els agressors quan la raó evident per no debatre's va ser la por, de la qual els acusats no van poder deixar de ser-ne conscients a la vista dels seus precs".

Per això, els condemna per un delicte continuat d'agressió sexual comesa mitjançant l'acció conjunta dels mateixos a la pena de 12 anys de presó a cadascun, a més de la prohibició d'acostar-se a una distància no inferior a 100 metres a la víctima durant sis anys, així com a la mesura de llibertat vigilada per un període de cinc anys.

L'Audiència de Lleida va considerar en la sentència provat que, després que es coneguessin en un local de Vielha, els dos homes ara condemnats van sortir i la víctima es va fer petons amb l'oncle, qui la va penetrar vaginalment malgrat que ella "li va dir repetidament plorant 'no' i 'sisplau para'".

La sentència assenyala que quan va acabar l'oncle es va adreçar al nebot que havia acudit al lloc "i li va dir 'Ara et toca a tu'" i que el nebot la va penetrar vaginalment mentre la noia continuava plorant.

el més llegit

 1. 1

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)

 2. 2

  Mor un conductor en caure al canal d'Urgell en un accident a Puigverd de Lleida

 3. 3

  Torres (Nissan) veu possible un acord a Barcelona si els sindicats cedeixen

 4. 4

  Moren sis nens per l'explosió d'una bomba al nord de Burkina Faso

 5. 5

  Rufián assumeix que ERC no és imprescindible per al Govern central després de "l'última bala" de Cs