Publicat 21/11/2019 15:19:48 +01:00CET

El TSJC desestima el recurs de Torra per les qüestions prejudicials al TJUE

El president de la Generalitat, Quim Torra, al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, 18 de novembre del 2019.
Pool

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per la defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la decisió del tribunal durant el seu judici de rebutjar la presentació de qüestions prejudicials davant del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), ha informat aquest dijous el TSJC.

En un acte consultat per Europa Press, el tribunal desestima la petició de Torra "perquè no hi té cabuda cap recurs contra la decisió adoptada, sense perjudici de l'articulació contra la sentència que posi fi al judici oral, si fos el cas", per la qual cosa retorna l'escrit.

La defensa de Torra va presentar un recurs de súplica al TSJC contra la decisió pronunciada pel magistrat president de l'òrgan, Jesús María Barrientos, de rebutjar la presentació de qüestions prejudicials al final del judici al mandatari català per presumpta desobediència.

En l'escrit de recurs, els advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal han al·legat que els magistrats del TSJC van acordar el rebuig a les qüestions prejudicials i van prescindir "totalment i absoluta de les normes de procediment, fet que va causar efectiva indefensió".

En el judici, Barrientos va indicar a Boye que havia fet un plantejament "extemporani" de les qüestions prejudicials i que les va haver de fer en el tràmit de les conclusions definitives, no en acabar el seu informe, per permetre a la resta de parts formular les seves al·legacions.

L'advocat havia demanat al TSJC que plantegés cinc qüestions prejudicials al TJUE, referides a la imparcialitat dels membres del tribunal que han de dictar sentència sobre Torra i a la possibilitat de condemnar-lo a una inhabilitació que afecti el seu dret a ser elegit per exercir càrrecs europeus.

En el recurs, els lletrats de Torra afirmaven que la denegació de les qüestions prejudicials vulnera el dret a un procés amb totes les garanties, el dret a la tutela judicial efectiva i el dret al jutge imparcial: "Els nostres plantejaments anaven i van en directa relació amb la manca d'imparcialitat del Jutge d'Instrucció i d'alguns dels membres" de la Sala que va jutjar el president de la Generalitat.

el més llegit

 1. 1

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 2. 2

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 3. 3

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Mor una persona atropellada per un tren de mercaderies entre Torredembarra i Tarragona