Publicat 30/07/2019 15:15CET

El TSJC desestima el recurs de Torra contra l'obertura del judici per no retirar llaços

Quim Torra
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra la decisió del tribunal que decretava l'obertura de judici oral contra ell per no haver acatat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar llaos grocs dels edificis de la Generalitat en període electoral.

La interlocutria del TSJC, recollida per Europa Press, desestima el recurs d'apellació de Torra i confirma l'obertura de judici contra el president per un presumpte delicte de desobedincia.

El tribunal rebutja cadascuna de les allegacions del recurs de Torra, com que la JEC no té la competncia per ordenar la retirada de llaos, que aquesta ordre no procedeix d'una autoritat superior a la Presidncia de la Generalitat, que no era una ordre clara i concreta, i que hi havia una "intencionalitat política" per part dels membres de la JEC, entre d'altres.

La interlocutria defensa que "les resolucions de la JEC no contenien mandats contradictoris sinó complementaris i el compliment quedava a l'abast de l'investigat".

Així mateix, nega que en la resolució del tribunal es vulneri la presumpció d'innocncia de Torra i sosté que la JEC sí que té competncia i pot donar ordres al president de la Generalitat d'obligatori compliment.

"No sembla discutible que els acords de la JEC són executius i d'obligat acatament per a les autoritats o particulars als quals anessin adreats", argumenta.

El TSJC també desestima l'allegació sobre que els membres de la Junta Electoral no són parcials i tenen una intencionalitat política, perqu recorda que en el recurs que Torra va presentar contra l'ordre de la JEC de retirar els llaos "no es deia res sobre la parcialitat de l'rgan o l'animadversió d'algun dels seus membres".

En aquest sentit, defensa que el fet que algun membre de la JEC "s'hagués pronunciat sobre determinades qüestions objecte del debat polític manca de suficient virtualitat per evidenciar" que les seves resolucions tenen una intencionalitat política.

FISCALIA I VOX

El president va declarar el 15 de maig davant del tribunal com a investigat per aquesta causa, on va afirmar: "Sí, vaig desobeir, perqu jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans", i la Fiscalia demana condemnar-lo a una inhabilitació d'un any i vuit mesos i multar-lo amb 30.000 euros.

A més, l'acusació popular exercida per Vox sollicita per al president una multa de 72.000 euros i la inhabilitació per a ocupació o crrec públic per un termini de dos anys, que inclou la inhabilitació per a l'exercici de funcions de govern o de qualsevol altre crrec públic d'mbit local, autonmic, estatal o europeu.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés