Publicat 10/9/2019 12:53:48 +02:00CET

El TSJC desestima el recurs de Torra contra la data del seu judici per presumpta desobediència

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva intervenció en l'acte de presa de possessió del càrrec del nou membre del Consell de Garanties Estatutàries, Joan Vintró.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunuya (TSJC) ha desestimat el recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra l'assenyalament del seu judici per presumpta desobediència i confirma la diligència en la qual es fixava el seu judici per als dies 25 i 26 de setembre.

En un decret del lletrat de l'administració de Justícia del TSJC, consultat per Europa Press, es descarta que s'hagin vulnerat garanties en el procediment i es confirma la data del judici per no retirar els llaços grocs durant la campanya electoral.

L'Oficina de Torra va considerar que l'assenyalament era "precipitat" perquè es va acordar la data del judici oral (31 de juliol del 2019) amb data prèvia a la interlocutòria d'admissió i denegació de proves (2 de setembre), cosa que, segons ells, contravenia l'article 785.2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LeCrim) i va assenyalar que coincidia amb el Debat de Política General al Parlament.