El TSJC demana als Mossos la protecció "permanent" dels edificis judicials després dels atacs dels CDR

Publicat 5/2/2019 16:40:22CET
CDR llancen excrements a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
@CDRCATOFICIAL

Lamenta que la consellera Ester Capella no hagi condemnat el llanament d'excrements

BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reclamat aquest dimarts als Mossos d'Esquadra que protegeixin de manera "presencial i permanent" tots els edificis judicials de Catalunya, informant el president, Jesús María Barrientos, de les mesures adoptades, després dels atacs dels CDR, segons un acord de la Sala de Govern.

L'alt tribunal lamenta "els intolerables atacs que pateixen les installacions judicials, que a Valls (Tarragona) i Cervera (Lleida) han impedit l'activitat judicial", després que aquest dilluns els CDR tornessin a escampar fem i escombraries davant d'una vintena de jutjats, a més de fer pintades i penjar cartells.

En l'acord, el TSJC sollicita a la Fiscalia que actu "per depurar les responsabilitats penals que poguessin derivar-se de qui hagi ideat, planejat, coordinat i executat aquests atacs a les seus judicials".

Així mateix, la Sala de Govern ha lamentat la falta de condemna d'aquests fets per part de la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, en ser la responsable de les condicions laborals dels funcionaris judicials, "la salut dels quals es posa en risc amb aquestes accions".

El tribunal avisa també els presidents de les audincies provincials i jutges degans de Catalunya perqu valorin la necessitat de suspendre les activitats judicials, excepte les actuacions urgents i de gurdia, quan per raons de salubritat no es pugui garantir el normal accés a les installacions.