Publicat 11/4/2019 11:56:23 +02:00CET

El TSJC demana 15.000 euros a Vox per ser acusació en la causa contra Torra per mantenir els llaos grocs

El Govern de la Generalitat canvia el lla groc del seu edifici per un blanc
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat a Vox una fiana de 15.000 euros per ser acusació popular en la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per presumpta desobedincia en no retirar els llaos i les estelades dels edificis públics, com exigia la Junta Electoral Central (JEC).

Segons ha informat aquest dijous el TSJC, la Sala Civil i Penal declara en una interlocutria la fermesa de la resolució de l'admissió a trmit de l'1 d'abril de la querella de la Fiscalia Superior de Catalunya, en no haver-se presentat cap recurs.

El tribunal, en la mateixa interlocutria, oficia la Policia Nacional perqu remeti les actes de comprovació en compliment del que va acordar la JEC respecte a la retirada de simbologia partidista en seus públiques de l'administració autonmica en període electoral.

Així mateix, demana a la Conselleria de Presidncia de la Generalitat que els remeti una cpia de l'informe dut a terme en el seu moment pels serveis jurídics en relació amb l'exhibició de simbologia, i de l'informe del síndic de greuges.

També sollicita al comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, un informe sobre el compliment que va decidir la JEC sobre l'exhibició partidista a les seus públiques de la Generalitat.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda

 5. 5

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient