El TSJC comença les deliberacions sobre la sentència de Torra

Publicat 10/12/2019 15:30:22CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en la banqueta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona /Catalunya (Espanya), 18 de novembre del 2019.
Pool

Els magistrats van mantenir una primera reunió el mateix dia del judici i aquesta serà la segona

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) començarà aquest dimarts a la tarda les deliberacions sobre la sentència del president de la Generalitat, Quim Torra, jutjat el 18 de novembre per presumpta desobediència.

Aquest dimarts a la tarda es reuniran per segona vegada els tres magistrats que conformen el tribunal que va jutjar el president català: el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i els magistrats Mercedes Armas i Joaquín Elías, segons han indicat fonts de l'alt tribunal català.

La primera vegada va ser una reunió breu en concloure el judici, el mateix 18 de novembre a la tarda, tot i que, segons les fonts consultades, no s'hi va deliberar res.

El tribunal, que veu improbable que la sentència estigui llesta aquesta setmana, vol tenir-la redactada abans de Nadal, tot i que dependrà de les deliberacions.

La reunió aquest dimarts se celebra després de l'acte institucional de conformació de la nova Sala de Govern del TSJC, que ha estat presidit per Barrientos.

Fonts del TSJC precisen que fins ara no s'han pogut reunir per deliberar, per motius d'agenda, dels membres del tribunal, perquè, entre altres motius, en aquestes setmanes Barrientos ha presentat la memòria del TSJC en el Parlament i ha fet una compareixença en optar a una plaça al Tribunal Suprem (TS).

Quim Torra va ser jutjat per presumpta desobediència en mantenir la pancarta amb el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat i altres edificis públics en període electoral malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC), i s'enfronta a una petició de la Fiscalia d'un any i vuit mesos d'inhabilitació del càrrec públic.