Publicat 30/4/2019 11:25:47 +02:00CET

El TSJC cita com a investigat Jové el 7 de juny pel procés sobiranista

Carme Forcedell, Oriol Junqueras i els dos crrecs detingut
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat el divendres 7 de juny el diputat d'ERC al Parlament Josep Maria Jové, ex-secretari general de la Conselleria d'Economia amb el Govern de Carles Puigdemont, perqu declari com a investigat per la seva implicació en el procés sobiranista, ha informat l'alt tribunal catal aquest dimarts.

El TSJC investiga Jové per presumptes delictes de malversació, revelació de secrets i desobedincia greu en considerar que podria haver participat en el "comit executiu de l'entramat creat presumptament pel Govern" i altres actors, des de l'any 2015, per aconseguir la independncia després de la celebració d'un referndum d'autodeterminació i prescindint de les lleis i dels mandats del Tribunal Constitucional.

En una interlocutria, la magistrada instructora de la Sala Civil i Penal Maria Eugenia Alegret el cita a les 9 hores del 7 de juny, després d'obrir un procediment pels presumptes delictes de malversació de fons de l'article 432, revelació de secrets dels articles 197 i 417 i de desobedincia greu de l'article 410 del Codi Penal.

La investigació contra Jové el relaciona presumptament amb el full de ruta previst per aconseguir la independncia de Catalunya per la via unilateral, desobeint el Tribunal Constitucional, i amb "l'assistncia" de l'1-O, declarat inconstitucional.

Constata la possible participació de Jové en el procés, "que hauria exigit, per comptar amb garanties d'xit, la prvia creació d'estructures administratives que garantirien el funcionament del nou ens i la desconnexió amb l'estructura de l'Estat".

Té en compte la seva "eventual responsabilitat" com a secretari general del departament d'Economia, que liderava Oriol Junqueras, llavors vicepresident del Govern i actualment en presó preventiva i jutjat al Tribunal Suprem per presumpta rebellió, en l'organització del referndum, per al qual van invertir directament o mitjanant persones interposades fons públics o bé es va comprometre la corresponent despesa.

Així mateix, li atribueix el presumpte ús illícit del fitxer de dades personals de la població de Catalunya amb el qual comptava l'Idescat, perqu va signar el 28 de febrer del 2017 un conveni amb aquesta entitat, a la qual l'Institut Nacional d'Estadística (INE) facilitava legalment les dades personals de la població catalana.

Jové va ser detingut el 20 de setembre del 2017 per la Gurdia Civil en l'operació a la Conselleria d'Economia de la Generalitat, i va estar investigat pel Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona fins que, per la seva condició d'aforat, es va traslladar la causa contra ell al TSJC.