Publicat 28/6/2019 15:55:36 +02:00CET

El TSJC avala el model de suport de la Generalitat als CET

Façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el model de suport de la Generalitat als Centres Especials de Treball (CET), que prioritza les ajudes en funció del grau de diversitat funcional.

Una sentència del TSJC, de març del 2019, ha validat l'ordre de concessions de subvencions als CET que va establir la Conselleria de Treball el 2017, que havia estat impugnat per la Confederació Nacional de CET, ha informat el departament en un comunicat.

La Conselleria va fixar en les bases reguladores per a la concessió de subvencions als CET que prevalguin les persones amb més dificultats per incorporar-se en el mercat de treball fins que s'esgotés el pressupost.

La sentència indica que el criteri de la Conselleria Treball és una mesura de discriminació positiva i que "està motivada per criteris objectius i raonables".

El departament ha dit que el TSJC ha pres "una altra decisió favorable" amb aquesta sentència després de la de juny de 2012, que establia que el Govern no havia de fer pagaments retroactius, en contra de la sol·licitud de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC).