Publicat 10/7/2020 13:35:57 +02:00CET

El TSJC arxiva definitivament la causa del 9-N després que Mas, Ortega i Rigau hagin complert la condemna

(E-D) L'exconsellera de la Generalitat, Irene Rigau; l'expresident de la Generalitat, Artur Mas; i l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, al Tribunal de Comptes.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat de manera definitiva la causa de la consulta del 9-N el 2014 conta l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau després d'aprovar el llicenciament definitiu de les penes d'inhabilitació de càrrecs públics i donar per satisfetes les penes econòmiques.

En una interlocutòria del 9 de juliol, la Sala Civil i Penal dona per liquidada la responsabilitat penal dels tres condemnats pel 9-N a inhabilitació especial per a l'exercici de càrrecs públics i de funcions de govern en l'àmbit autonòmic i estatal, ha informat aquest divendres el TSJC.

En la interlocutòria també es donen per abonades i satisfetes les penes econòmiques que es van imposar a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, de 36.000 euros, 30.000 euros i 24.000 euros, respectivament.