Publicat 30/03/2021 11:09

El TSJC anulla el projecte lingüístic de dues escoles catalanes

Archivo - Arxiu - Palau de Justícia - TJSC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 març (EUROPA PRESS) -

Dues sentncies del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han anullat els projectes lingüístics de dues escoles públiques catalanes per no ser conforme a dret "en la mesura que no contemplen el carcter vehicular del castell com a llengua oficial, juntament amb el catal", i han fixat una presncia mínima del castell en un 25% de les classes.

En les sentncies, a les quals ha tingut accés Europa Press, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC ha estimat parcialment els recursos contra la Generalitat i ha reconegut als demandants "el dret dels seus fills menors a rebre, durant l'ensenyament obligatori, juntament amb els seus condeixebles, al centre i en el curs que segueixen els estudis, un ensenyament que inclogui el castell com a llengua vehicular, en proporció raonable".

El tribunal assenyala que, fins que no ho concreti l'administració demandada, la fixa en la presncia mínima del castell com a llengua vehicular, en el curs i classe on el fill dels recurrents segueix els estudis, en un 25% de les hores efectivament lectives, que s'han d'impartir en castell, a més de l'rea, matria o assignatura lingüística corresponent al seu aprenentatge, com a mínim una altra de carcter troncal o anloga

Així mateix, el TSJC anulla per no ser conforme a dret el projecte lingüístic de les dues escoles --una de Barcelona i una altra d'Abrera (Barcelona)-- en la mesura que no contempla el carcter vehicular del castell com a llengua oficial, juntament amb el catal, i anulla qualsevol altre projecte lingüístic del mateix centre que s'hagi pogut aprovar amb posterioritat en cas que incorri en el mateix defecte.

El tribunal desestima en totes dues sentncies --que no són fermes i contra les quals es pot interposar recurs-- la petició de les famílies demandants a declarar el dret de ser escolaritzades durant l'ensenyament obligatori en llengua castellana i catalana en una proporció equivalent, sense comptar les hores lectives que es facin en llengua estrangera.

Sí que estima la de rebre l'ensenyament en castell en proporció raonable "per partint de la consideració del catal com a centre de gravetat del sistema educatiu", fixant la presncia mínima del castell en el 25%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés