Publicat 20/9/2019 11:48:17 +02:00CET

El TSJC ajorna el judici contra Torra al 18 de novembre per resoldre les recusacions

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva intervenció en l'acte de presa de possessió del càrrec del nou membre del Consell de Garanties Estatutàries, Joan Vintró.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

La vista oral ja no coincidirà amb el Debat de Política General al Parlament

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès el judici per presumpta desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra, previst per als dies 25 i 26 de setembre i l'ha reprogramat per al proper 18 de novembre "per impossibilitat material de tramitar complidament la recusació" contra dos magistrats.

Segons ha informat aquest divendres el TSJC, assenyala la vista oral per al 18 de novembre en sessió de matí i tarda, per la qual cosa el judici ja no coincidirà amb el Debat de Política General al Parlament, que està fixat per a aquests dos dies de setembre i que previsiblement es convocarà aquest divendres.

Quim Torra ha presentat recusacions contra el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas, que havien de jutjar-lo per presumpta desobediència per mantenir llaços grocs en edificis públics en campanya electoral, així com contra el magistrat Carlos Ramos, instructor d'aquestes recusacions.

En una diligència de constància i ordenació del lletrat de l'Administració de Justícia d'aquest mateix divendres, que ha consultat Europa Press, es constata que "no ha estat processalment possible" concloure la instrucció de les recusacions de Barrientos i Armas.

Segons el lletrat, "resulta materialment impossible" que la sala que ha de resoldre les recusacions sigui convocada abans del dia 25 de setembre, per la qual cosa acorda suspendre les sessions del judici del proper dimecres 25 i dijous 26.

MATÍ I TARDA

Així, fixa com a nova data el 18 de novembre, en un judici que se celebrarà amb sessions de matí i tarda i que arrencarà a les 09.00 hores.

Torra va demanar recusar el president de l'alt tribunal català per la seva "absoluta falta d'imparcialitat" en el judici, així com la magistrada Mercedes Armas i, en admetre a tràmit la petició, la sala civil i penal va ordenar que, fins que no es resolgui, tots dos magistrats s'apartessin de la causa.

Posteriorment, el president de la Generalitat va recusar el magistrat Carlos Ramos, que havia estat designat instructor de les recusacions de Barrientos i Armas, per "enemistat manifesta" cap a ell i interès directe en la causa.

Torra, que no havia aclarit si acudiria al judici o al debat al Parlament, ja havia recorregut anteriorment la data del judici en considerar que s'havia fixat precipitadament i que coincidia amb el ple parlamentari, encara que el TSJC va desestimar aquesta petició en assegurar que s'havien preservat totes les garanties processals.

El president català s'enfronta a una petició de la Fiscalia d'un any i vuit mesos d'inhabilitació per presumptament incomplir resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar llaços grocs i estelades dels edificis de la Generalitat en període electoral.