El TSJC aclareix que el conveni entre el CGPJ i Agbar va quedar "sense efecte" el 2016

Publicat 22/11/2019 16:29:25CET
Ángel Simón, presidente d'Agbar
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aclarit que el conveni entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la Fundació Agbar de formació de jutges en matèria d'aigua va quedar "sense efecte" l'1 de gener del 2016.

Ho ha dit en un comunicat després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi criticat en una entrevista aquest divendres l'existència d'aquest conveni i hagi demanat una revisió del funcionament de la cúpula judicial després de la sentència de l'aigua.

El TSJC ha detallat que el CGPJ i la Fundació Agbar van subscriure un conveni de col·laboració de formació el 2011 --durant el mandat anterior--, en una acord que establia una pròrroga anual automàtica "excepte que qualsevol de les parts manifestés el desig en contra".

Segons el mateix TSJC, el 29 d'octubre del 2015, amb el CGPJ actual, la Comissió Permanent del CGPJ va comunicar a la Fundació Agbar "el seu desig de no prorrogar a partir de l'1 de gener del 2016, data que el va deixar sense efecte".

La sentència del Tribunal Suprem va avalar la societat mixta Aigües de Barcelona --constituïda per Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona-- i va desestimar l'anul·lació emesa pel TSJC.

En la mateixa entrevista, l'alcaldessa ha afirmat que és estrany que el Suprem hagi fet una esmena a la totalitat a la sentència del TSJC, i ha assumit, al seu parer, "de forma acrítica les tesis d'Agbar".

Ha afegit: "Cada vegada que hi ha causes importants i grans que toquen interessos econòmics, com en el tema de la banca o de l'aigua, hi ha sentències que van contra el sentit comú. Hi ha coses per revisar sobre com s'escull la cúpula judicial".

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista