Publicat 14/10/2019 17:48:20CET

El TS sentencia que va respectar la dignitat dels acusats en el judici

Un miler de persones es concentra davant el TSJC convocades per Òmnium per la sentència.
EUROPA PRESS

MADRID, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

La Sala Penal del Tribunal Suprem considera que "la dignitat dels acusats i la plenitud dels seus drets es van garantir durant tots i cadascun dels dies en els quals van tenir lloc les sessions del plenari", 52 dies de judici en els quals els 9 processats en presó provisional van assisitr a les vistes sense manilles, van menjar de càtering i van poder estar amb els seus familiars.

La sentència respon d'aquesta manera a la vulneració de drets que les defenses van al·legar en relació amb els fets del judici oral i enumera la sèrie d'atencions que van tenir els processats per rebatre que hi hagués cap tipus d'opressió.

"Es van proporcionar els mitjans necessaris perquè durant els moments d'interrupció o suspensió del judici, cap dels acusats es traslladés a dependències penitenciàries. Es van prohibir els grillets i manilles durant els desplaçaments dels acusats fins a la sala on tenien lloc les vistes", enumera el Suprem.

I segueix: "Es va habilitar una dependència del Tribunal Suprem -el lloc on històricament es reunia la Sala de Govern del mateix Tribunal-, i es va convertir en el punt de trobada amb familiars que volguessin assistir a les sessions del plenari".

Tal com recull, "es va substituir el menú diari que acompanya qualsevol pres preventiu durant els dies de celebració de judici -format per un entrepà i una peça de fruita-, per un càtering que incloïa menjar calent, dos plats i postres".

A més, "es va permetre a tots els acusats abandonar la banqueta i situar-se a l'estrada, per així mantenir la proximitat amb els seus respectius lletrats" i durant les sessions "no es va impedir als acusats l'ús de sistemes telemàtics de comunicació amb tercers, amb la finalitat de no restringir la cerca de materials i documents que poguessin servir de suport a la línia argumental" dels seus advocats.