Publicat 26/02/2021 16:17

El TS sentencia que TV3 va vulnerar la neutralitat en dues emissions durant les generals del 2019

Archivo - Arxiu - La faana del TS
EUROPA PRESS - Archivo

Es refereix a una manifestació d'mnium i ANC a Madrid i al documental 'Un procés dins el procés'

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

La secció 4 de la sala contenciosa del Tribunal Suprem (TS) ha avalat en una sentncia els acords de la Junta Electoral Central (JEC) que consideren que s'havia vulnerat la neutralitat informativa en dues emissions de TV3 durant la campanya de les eleccions generals del 28 d'abril del 2019.

La sentncia, que ha consultat Europa Press, desestima el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra els acords de la JEC, que van apreciar la vulneració del respecte al pluralisme polític en dues emissions de la televisió.

Fa referncia a la cobertura d'una manifestació a Madrid pel dret a decidir que van convocar mnium Cultural i l'ANC, i a l'emissió del documental 'Un procés dins el procés'.

Sobre la manifestació, que es va celebrar el 16 de mar, el Suprem destaca que "els drets que volien reivindicar els convocants i els que s'hi van adherir o hi van participar eren clarament els mateixos que reivindicaven formacions concurrents a les eleccions".

Recalca que la protesta es va retransmetre sencera "durant més de dues hores amb un desplegament de mitjans important durant en qu van tenir l'oportunitat d'aparixer dirigents o exponents" dels partits afins a la convocatria i que també concorrien a les eleccions.

"Va oferir una difusió qualificada --pel temps i per la forma de l'emissió i per la vía-- de missatges polític-electorals que defensaven algunes candidatures a la qual no van tenir accés les altres", analitza el tribunal quan aprecia que la cadena va vulnerar la neutralitat informativa i el respecte al pluralisme polític, la qual cosa afirma que crea desigualtat entre els concurrents a les eleccions.

CREU QUE NO VA SER PER INTERS INFORMATIU

Respecte al documental 'Un procés dins el procés', els magistrats assenyalen que "tenia inters informatiu i també incidncia electoral, per la qual cosa l'emissió estava subjecta als principis de neutralitat i de respecte al pluralisme polític" que fixa la llei electoral per als mitjans públics, per la qual cosa no s'hauria d'haver ems.

El Suprem considera que la CCMA no ha argumentat "quina raó l'exigia" emetre-ho dins el període electoral, i considera que no podia ser l'inters informatiu perqu la situació de la qual fa ress el documental existia abans de la convocatria de les eleccions i va continuar després que se celebressin.

El tribunal considera que el documental projecta una imatge a favor dels presos de l'1-O i les seves idees, "la qual cosa no tindria la transcendncia que es considera si no fossin essencialment les mateixes que propugnen determinades forces polítiques concurrents a les eleccions que es van celebrar poques setmanes després".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés