El TS rebutja un altre intent de la família Franco d'anul·lar la providència que facultava l'entrada a la basílica

Publicat 22/10/2019 19:00:01CET
Tomba de Franco al Valle de los Caídos.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem que ha avalat l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos ha rebutjat aquest dimarts un altre intent de la família del dictador d'anul·lar la providència per la qual aquest òrgan va facultar l'entrada del Govern central a la basílica per escometre els treballs de retirada de les restes, han assenyalat a Europa Press en fonts de l'alt tribunal.

Els familiars van impugnar perquè consideren que vulnera la inviolabilitat de la basílica davant la negativa del prior administrador a autoritzar-hi l'entrada per dur a terme els acords del Consell de Ministres recorreguts en el seu moment.

En un acte conegut aquest dimarts, l'alt tribunal respon que "la resolució ara qüestionada no infringeix la inviolabilitat de la basílica i la negativa del prior administrador no introdueix cap element nou un cop afirmat el fet que l'exhumació no és contrària a l'article 1.5 de l'Acord de la Santa Seu sobre Assumptes Jurídics, que --hem de reiterar-- garanteix la inviolabilitat dels llocs de culte d'acord amb les lleis".

"Precisament són conformes amb les lleis i no causen cap lesió als drets fonamentals invocats pels acords del Consell de Ministres, segons s'ha explicat. Per això, vam tenir per defecte la inicial negativa del Prior Administrador i, per aquesta mateixa raó, la nova manca de fonament i no pot ser obstacle ja a l' execució en virtut d'una sentència ferma", afegeixen els magistrats."En fi -conclou l'acte--, res del que acabem de dir és desconegut per als recurrents perquè està explicat en la sentència".

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

 5. 5

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista