El TS desestima un recurs de l'Ajuntament per a registrar 'Barcelona' com a marca col·lectiva

Barcelona, skyline, Nou Barris
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 13/3/2018 16:53:02CET

BARCELONA, 13 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs de l'Ajuntament de Barcelona contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de desembre de 2016 que va denegar la possibilitat de registrar el nom de la ciutat com a marca col·lectiva, ha informat aquest dimarts l'alt tribunal.

El TS --en la mateixa línia que el TSJC-- considera que la marca 'Barcelona' no té caràcter distintiu "quan impedeix que es compleixi la finalitat pròpia de les marques col·lectives, que és la d'identificar l'origen empresarial d'un producte o servei procedent d'un dels membres integrants de l'ens associatiu".

El tribunal considera que tampoc es compleix "la funció de garantia dels productes o serveis designats, en sol·licitar-se de forma indiscriminada" per les 45 classes del Nomenclàtor Internacional de Marques.

Els magistrats indiquen que les marques col·lectives compleixen la funció d'identificar amb seguretat, no a una empresa individual (com la marca individual), sinó els productes o serveis dels membres d'una associació empresarial titular de la marca dels productes o serveis d'altres empreses (marca col·lectiva associativa).

I quan es tracta de marques col·lectives sol·licitades per institucions públiques, com l'Ajuntament, és necessari que permeti distingir la titularitat dels productes o serveis oferts dels productes o serveis d'altres Ens de caràcter privat o públic (marca col·lectiva corporativa), segons els magistrats.

El Suprem conclou que 'Barcelona' no incorpora "cap element distintiu o individualizador de caràcter diferenciador que permeti al públic interessat distingir la titularitat dels productes o serveis designats o l'origen comparatiu d'aquests productes o serveis oferts, enfront dels productes d'altres empreses o ens públics".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.