Publicat 01/07/2019 18:21CET

El TS confirma la nul·litat de la taxa de Barcelona sobre el control d'habitatges buits

Habitatges de Barcelona (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA , 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La sala tercera del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la nullitat de la taxa de l'Ajuntament de Barcelona sobre actuacions d'inspecció d'habitatges buits en entendre que "no és competent per aprovar disposicions de carcter general en aquesta matria", i, en particular, l'activitat gravada per aquesta taxa no és de competncia municipal.

En un comunicat, el TS ha detallat que la sala desestima el recurs de cassació interposat per l'Ajuntament de Barcelona contra la sentncia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va declarar la nullitat de ple dret de l'apartat 9 de l'article --fet punible-- i dels epígrafs 1.11.1 i 1.11.2 de l'Annex de tarifes de l'Ordenana Fiscal 3.1 del consistori.

La sentncia recorreguda, la resolució de la qual ha confirmat el Tribunal Suprem, va donar la raó a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancria, S.A. (SAREB) en un recurs contra la modificació d'aquesta taxa municipal que va ser aprovada el 30 de setembre del 2016.

El TS rebutja, en contra del que sosté l'Ajuntament, que s'hagi infringit l'article 20 del Text Refós de la llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL) i l'article 52 de la Llei 1/2006 reguladora del rgim especial del municipi de Barcelona (LREMB).

ORDENANA FISCAL

La sala, en una sentncia amb ponncia del magistrat Nicolás Maurandi, indica que la sentncia recorreguda fa servir com a argument principal del seu pronunciament que aquesta repetida Llei de Catalunya 18/2007 no atorga les competncies municipals que invoca l'article 2.9 de l'Ordenana Fiscal controvertida.

Aquesta sentncia d'instncia no fa consideracions sobre la possibilitat o no que la Generalitat, amb base en les seves competncies exclusives en matria d'habitatge reconegudes en l'Estaut, atorgui als ens locals de Catalunya atribucions en aquesta matria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés