Publicat 12/07/2016 19:41CET

TS condemna a 30 anys un home que va matar la seva dona i el seu cunyat als Pallaresos

Tribunal Supremo
EUROPA PRESS/SUPREMO

MADRID, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a 30 anys de presó que va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després del veredicte d'un jurat popular, a Ramón Laso per matar la seva dona i el seu cunyat als Pallaresos (Tarragona) el 2009, per ser un impediment per mantenir una relació sentimental amb la germana de la parella.

Segons el relat de fets provats, que recull la sentència de la Sala Segona del Tribunal Suprem, la germana i dona de les víctimes havien iniciat una relació sentimental amb l'acusat, qui li havia proposat diverses vegades deixar les seves respectives parelles per poder anar-se'n a viure junts, cosa que ella va rebutjar.

Després d'aquesta reiterada petició, Laso es va trobar amb el cunyat en un hort del qual era propietari el primer, tal com feien diverses setmanes per ajudar-lo, i després va recollir la seva dona en el seu lloc de treball. Des d'aleshores, tots dos estan desapareguts.

Hores més tard, també va anar a buscar la seva amant quan va acabar la seva jornada laboral amb aspecte "suat, cansat, sense ulleres i amb una esgarrinxada al pont del nas", per dir a aquesta que el seu marit i la seva germana havien fugit junts, un fet que va ser contradit per diversos testimonis que van veure com l'acusat havia estat amb la seva dona moments anteriors.

A més, Laso es va fer passar pel desaparegut i va fer trucades a la mare de l'acusat per transmetre-li la seva suposada fugida i a un periodista que havia informat de l'esmentada desaparició per dir-li que "no volia cap problema", que tant ell com la cunyada --dona de Laso-- es trobaven bé, que els deixessin de buscar i que se n'havien anat perquè la seva dona "l'havia enganyat".

EL TS VEU LÒGICA I COHERÈNCIA EN ELS FETS PROVATS

Tot i això, l'informe pericial demostra que aquestes trucades les va fer l'acusat simulant ser una altra persona i que per a això va comprar una targeta telefònica. També, que cap dels desapareguts va recollir algun objecte personal o roba, ni van cobrar la pensió d'incapacitat que percebia el desaparegut.

L'Alt Tribunal ha rebutjat tots els motius del recurs presentats per la defensa de Laso i confirma els 30 anys de presó --15 anys per cadascun dels homicidis-- imposats pel TSJC, ja que, segons la seva opinió, totes aquestes proves són "sòlides i responen als cànons de lògica i coherència entre els fets", ja que l'acusat va ser l'"últim que va estar amb les dues víctimes".

Alhora, confirma també que ell va ser qui va assassinar els seus familiars perquè "amb proximitat temporal va aparèixer en un estat propi de qui ha fet alguna cosa estressant i pesada".

A més, el responsabilitza de la suplantació d'identitat del cunyat perquè els perits confirmen que va estar en "llocs pròxims" a ells des d'on es van fer les trucades. I afirma que la suposada fuga de les víctimes "no té cap lògica".

AGREUJANTS DE PARENTESC I REINCIDÈNCIA

D'altra banda, el TS coincideix amb la magistrada del TSJC que hi ha agreujants de reincidència --Laso ja va ser condemnat per l'Audiència de Tarragona el 1994 a 57 anys de presó per assassinar la seva dona de llavors i el seu fill simulant dos accidents-- i de parentesc.

Segons la Sala, el fet delictiu es va executar contra "les persones unides per aquesta relació de parentesc o afectivitat que l'agressor menysprea" i afegeix que seria "impossible" la seva aplicació en "una concurrència d'afecte o afecte" perquè si hi fos, no hi hauria hagut agressió.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés