Actualitzat 1/7/2020 13:03:53 +00:00 CET

El TS accepta l'abstenció d'un magistrat que havia de revisar la condemna de Torra

Façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu.
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El ple de la sala penal del Tribunal Suprem ha dictat una interlocutòria en la qual accepta l'abstenció que ha presentat el magistrat Miguel Colmenero com a ponent del recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el va condemnar per un delicte de desobediència. Colmenero va sol·licitar apartar-se del cas perquè havia estat designat membre de la Junta Electoral Central (JEC).

En una segona resolució, l'òrgan ha inadmès a tràmit la recusació que la defensa de Torra va plantejar contra onze magistrats que havien de resoldre aquesta petició d'abstenció.

L'alt tribunal afirma que la recusació és "extemporània" i es basa en "causes arbitràries, que no estan relacionades amb l'objecte del plet o causa, que no és cap altre que un incident d'abstenció, i la seva concurrència és descartable 'ab initio' si tenim en compte que no comprometen la imparcialitat dels magistrats que s'han de limitar a decidir si consideren justificada una abstenció".

Afegeix que la recusació es planteja contra tota la sala penal en el si d'un incident --el de l'abstenció de Colmenero-- i que, d'acord amb diferents resolucions del Tribunal Constitucional, "no té sustantivitat jurídica i no és creditora d'una decisió sobre el fons". Per això rebutja de pla l'admissió a tràmit de la recusació.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Una embarcació ecològica recorre de Portbou a Blanes per recollir microplàstics al mar