Publicat 5/8/2019 14:16:39CET

Trump planteja endurir els controls d'antecedents per comprar armes i vincular-ho amb la reforma migratòria

August 1, 2019 - Washington, DC, United States: President Donald J. Trump speaks to the media before departing the White House to attend political events in Ohio. Trump answered questions about the stalling China trade negotiations, North Korea's missile
Contacto

El president acusa els mitjans de "contribuir enormement a la ira i la ràbia que ha augmentat en els últims anys".

MADRID, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha instat republicans i demòcrates a unir-se al Congrés per aprovar un enduriment dels controls d'antecedents pels qui vulguin comprar armes i ha plantejat que, "potser", hauria d'aprovar-se de manera conjunta a la reforma migratòria.

"No podem deixar que els qui van perdre la vida a El Paso, Texas, i Dayton, Ohio, hagin mort en va", ha afirmat Trump a Twitter, en al·lusió als dos tirotejos que van sacsejar aquest cap de setmana els Estats Units i que van deixar 20 i nou víctimes mortals, respectivament. "No podem oblidar-les, ni a tots els que van venir abans d'ells", ha afegit.

Per aquest motiu, ha afirmat que "republicans i demòcrates han d'unir-se i aprovar controls d'antecedents contundents, potser enllaçant aquesta llei amb la reforma migratòria que es necessita desesperadament". "Hem d'aconseguir que alguna cosa bona, si no gran, surti d'aquestes dues tragèdies", ha plantejat.

El primer dels tirotejos va tenir lloc el dissabte, quan un jove de 21 anys identificat com Patrick Crusius presumptament va obrir foc de manera indiscriminada en un centre comercial d'El Paso (Texas) i va assassinar 20 persones. Les autoritats sospiten que va actuar motivat per motius racials i tracten el cas com a terrorisme.

Unes 13 hores després, un altre jove armat, Connor Betts, de 24 anys, va matar nou persones al centre de Dayton, a Ohio, abans de ser abatut per les forces de seguretat. La Policia ha evitat especular amb els motius de Betts, encara que ha reconegut que tenia un passat conflictiu i havia amenaçat companys d'institut.

Trup ha aprofitat aquest dilluns per apuntar que "els mitjans tenen una gran responsabilitat en la vida i la seguretat" dels nord-americans i ha acusat les "notícies falses" de "contribuir enormement a la ira i la ràbia que ha augmentat en els últims anys".

"La cobertura de les notícies ha de començar a ser justa, equilibrada i imparcial o aquests terribles problemes no faran més que empitjorar", ha assenyalat el mandatari nord-americà.