Publicat 29/6/2019 10:48:45 +02:00CET

Trump confirma que no imposarà "ara per ara" nous aranzels a la Xina

6/26/19 - Washington DC USA: President Donald Trump stops to talk to reporters on his way to Marine One. (Christy Bowe/Contacto)
Christy Bowe

MADRID, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha congratulat per la represa aquest dissabte de les negociacions comercials amb la Xina després de mesos de tensió, ha assegurat que, ara per ara, no imposarà aranzels addicionals mentre duri aquesta fase de reinici de les converses i ha assegurat que els beneficis d'aquest apropament es percebran de manera gairebé immediata.

"Ara per ara ni treurem els aranzels existents ni imposarem aranzels nous. Ens queden aproximadament uns 350.000 milions de dòlars en balança comercial sobre els quals podríem aplicar-los, però de moment parlaré amb la Xina", ha manifestat, corroborant una informació avançada hores abans per l'agència oficial de notícies xinesa Xinhua.

"El que sí puc dir és que la Xina ens compararà una tremenda quantitat de menjar aviat, gairebé immediatament", ha manifestat el mandatari durant la seva compareixença davant els mitjans durant la cimera del G20 en Osaka (El Japó).

El president nord-americà s'ha compromès, una vegada reactivades les converses a seguir treballant amb la Xina. "Seguirem parlant amb ells on ho deixem per veure si podem aconseguir un acord", ha assegurat.

La reunió del dissabte entre Trump i el president xinès, Xi Jinping, ha estat sent observada amb extraordinari interès per la comunitat internacional amb l'esperança que alleugi la tensió entre tots dos estats en comptes de sumir les dues economies més grans del món en una guerra comercial més intensa.

La disputa ja li ha costat a les empreses de tots dos països milers de milions d'euros i ha afectat les línies de producció i subministrament.

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits