Publicat 5/4/2019 16:42:36 +02:00CET

El tribunal tanca el calendari d'abril amb més observadors i testimonis de les defenses

Procés.- Dos gurdies civils corroboren el "parany del Fairy" que va dir Millo a
Señal de TV del Tribunal Supremo

La Fiscalia i l'Advocacia renuncien a alguns dels agents i es retarda la compareixena de Lluís Llach

MADRID, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés independentista al Tribunal Suprem ha fet pública aquest divendres una diligncia d'ordenació en la qual reorganitza les declaracions previstes per a les properes setmanes i dona a conixer el seu calendari pels dos últims dies d'abril en els quals es podr sentir quatre observadors internacionals de l'1-O. La seva presncia far necessria la presncia a la Sala d'intrprets d'alemany, portugus i eslov.

Es tracta dels europarlamentaris Ana Gomes, Ivo Vagl i Andrej Hunko, els quals segons les acusacions van ser observadors internacionals pagats per la Generalitat en el referndum illegal de l'1 d'octubre del 2017 i que han estat citats el dilluns 29 d'abril. Aquest mateix dia s'ha assenyalat una videoconferncia amb el Canad per sentir una altra suposada observadora, Manon Massé.

El tribunal modifica també la citació del músic i exdiputat de Junts pel Sí Lluís Llach, que estava prevista per al dia 24 i la fixa també per al 29. Llach es trobar fora d'Espanya la primera d'aquestes dates.

Els testimonis de les defenses comenaran a desfilar davant dels set magistrats que jutgen la causa el proper dia 25 amb el comissari en cap de la Regió Metropolitana de Barcelona als Mossos, Carles Anfruns; el comissari en cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla; l'intendent en cap de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, Josep Maria Estela, i l'intendent en cap de l'rea de Brigada Mbil, Carles Hernández Villamajó.

El seguiran, a més quatre mossos d'Esquadra, Pere García Quer, secretari general del Sindicat Autnom de Policia (SAP); Josep Guilliot, conseller del Sindicat de Comandaments de l'Escala Intermdia dels Mossos, i Albert Batlle, ex-director general de la Policia de la Generalitat.

Per a la tarda del dia 25 d'abril el tribunal ha citat la cap de Secretaria del vicepresident Oriol Junqueras, Silvia Sabat, a més d'onze polítics d'ERC més que van estar presents en el setge a la Conselleria d'Economia del 20 de setembre del 2017.

Per a l'últim dia d'aquest mes, el dimarts 30 d'abril, s'ha cridat un total de 33 ciutadans que van estar en centres electorals l'1-O i David Elvira, director del Servei Catal de Salut (Catsalut).

Quant als canvis sobre les citacions ja dutes a terme, afecten entre d'altres el proper 10 d'abril, quan s'espera la compareixena d'onze testimonis, entre els membres de la Gurdia Urbana de Badalona i els Mossos d'Esquadra, incls Jordi Rondón, que va ser el cap de la Unitat Regional de Reacció i Dispositius d'aquest cos policial.

AGENTS ALS QUALS ES RENUNCIA O ESTAN MAL CITATS

Els altres modificacions sobre el calendari inicial obeeixen a diferents motius i obligaran a deixar sense efecte la citació d'un agent que es troba a l'equip de seguretat a l'Ambaixada d'Espanya a Caracas (Veneuela) o les dels dos policies que no han tingut cap relació amb els fets que aquí es jutgen.

En tres casos la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat renuncien al testimoniatge dels agents inicialment cridats a declarar, per considerar que el seu testimoniatge pot ser redundant després de ser escoltats per companys del seu mateix dispositiu.