Actualitzat 09/10/2019 15:21 CET

El Tribunal Suprem respon a la família Franco que "la sentència és clara"

- Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

La sala del Tribunal Suprem que ha avalat la decisió del Govern central d'exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos ha contestat aquest dimecres a la família del dictador, que li havia sol·licitat que aclarís un aspecte concret de la resolució, que no pot explicar res perquè "la sentència és clara".

La família Franco sol·licitava concretament que s'aclarís la resolució de la sentència en el sentit que, en cas que la comunitat benedictina doni l'autorització per accedir-hi, saber si aquesta autorització "pot ser suplerta per una autorització judicial que indiqui, si escau, l'òrgan judicial competent".

Els magistrats de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem han fet pública una interlocutòria de 4 pàgines en què assenyalen que, efectivament, l'acord del Consell de Ministres del 15 de març del 2019 diu que "se sol·licitarà la corresponent autorització eclesiàstica".

Afegeixen que "a cap altre òrgan judicial diferent d'aquesta sala correspon conèixer les actuacions del Consell de Ministres, segons estableix l'article 12.1 de la Llei de jurisdicció i 58 de la Llei orgànica del poder judicial, ni tampoc sobre l'execució de la sentència que ells van dictar sobre aquest assumpte, segons assenyala l'article 103.1 de la Llei de jurisdicció.

Una cop resolta aquesta qüestió encara està pendent que la sala aixequi la suspensió cautelar sobre el decret del Govern central que pesa sobre tres recursos no resolts: el de les fundacions Franco i Defensa del Valle y de los Benedictinos.

Està previst que aquest assumpte sigui resolt dijous, segons han assenyalat a Europa Press fonts de la sala. Després d'això quedarà solucionat de manera definitiva l'expedient judicial, que serà llavors remès al Consell de Ministres i permetrà que es pugui executar la decisió i exhumar les restes del dictador.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés