Publicat 18/7/2019 11:14:39 +02:00CET

El Tribunal Suprem confirma que DHL no va vulnerar el dret a la negociació col·lectiva

DHL
DHL

BILBAO, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

DHL Supply Chain Iberia ha manifestat "satisfacció" per la decisió del Tribunal Suprem que declara ferma la sentència del TSJPV del 2018 en què establia que DHL no havia vulnerat el dret a la negociació col·lectiva en informar "directament" els treballadors sobre l'estat de la negociació del conveni i, per tant, no admet a tràmit el recurs de cassació que va interposar el comitè d'empresa i ELA.

En la sentència, el TSJPV assenyalava que "no es pot retreure res a l'empresa que es pugui qualificar de vulneració del dret a la negociació col·lectiva" i va incidir que "van informar, als qui voluntàriament hi acudien, de l'estat de les negociacions del conveni, la qual cosa resulta totalment normal".

En aquest sentit, segons ha destacat DHL, la resolució del TSJPV indicava que "cap norma impedeix a l'empresa de relacionar-se i informar directament als treballadors". "Una altra qüestió, però no mereixedora d'empara jurídica, és que al comitè li incomodi aquesta conducta com si es cregués el titular exclusiu del dret a la informació", afegia la resolució.

DHL Supply Chain ha mostrat "gran satisfacció" per la resolució i ha assegurat que "ha actuat sempre, i així continuarà fent-ho, des del màxim respecte i compromís, tant cap al comitè d'empresa, com envers la transparència informativa a la plantilla que forma l'equip de la companyia". "I és en aquest àmbit en el qual ha de situar-se la informació que DHL va proporcionar als treballadors", ha afegit.