Publicat 1/4/2019 18:01:32 +02:00CET

El tribunal del procés reprn aquest dimarts la vista amb dos comandaments de la Policia Nacional a Catalunya

Procés.- Observadors internacionals i mossos ferits en un escorcoll declaren aqu
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El tribunal del procés independentista al Tribunal Suprem reprendr les seves sessions aquest dimarts 2 d'abril amb la compareixena com a testimonis de comandaments de la Policia Nacional, concretament el comissari-cap de la brigada d'informació de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, Manuel Quintela: seguit del cap de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, ja jubilat, Santiago Lubián.

Tanmateix la jornada més forta s'espera pel dimecres, quan els set magistrats que jutgen l'ex-vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i als altres onze encausats podran escoltar el testimoniatge del comissari Ferrán López, que va substituir el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aquest mateix dia est també citat un altre comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero.

Les compareixences de tots dos testimonis són clau pel coneixement dels fets per part del tribunal, perqu tots dos van assistir a la reunió celebrada al Palau de la Generalitat el 28 de setembre del 2017 a la tarda en la qual els comandaments dels Mossos d'Esquadra haurien advertit, els qui en aquell moment era el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Interior Joaquim Forn, que el dia del referndum podrien produir-se actes violents.

La Sala ha fet ja públic el seu calendari per a tot el mes d'abril, que inclou la compareixena de 150 policies nacionals, gurdies civils i Mossos d'Esquadra que estan citats entre dijous que ve 4 i el 17 d'abril.