Publicat 8/10/2019 17:22:18 +02:00CET

El tribunal del procés rebutja la petició de Junqueras d'ajornar la sentència fins que parli el TJUE

Junqueras llega a la Audiencia Nacional para declarar por rebelión
EUROPA PRESS

Afirma que la qüestió sobre la immunitat parlamentària és un "incident autònom"

MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La sala del Tribunal Suprem que ha jutjat el procés ha rebutjat la petició de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, acusat de rebel·lió, d'ajornar el dictamen de la sentència fins que es pronunciï el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l'abast de la immunitat de Junqueras com a eurodiputat.

El tribunal explica en una interlocutòria del passat 3 d'octubre que la qüestió que es va plantejar al juliol al TJUE, a petició del líder d'ERC, afecta un "incident autònom en aquesta peça de situació personal sense condicionar un contingut del pronunciament que respon a la pretensió acusatòria que es va formular".

Afegeixen que tampoc no condicionen el dictat de la sentència del procés les conseqüències que poden originar el fet d'autoritzar o denegar el permís penitenciari. Per això, insisteixen que les condicions s'han de valorar "amb les pertinents adaptacions, segons la resolució final que recaigui, en la fase processal que correspongui".

EN SUSPENS EL RECURS CONTRA LA DENEGACIÓ PER SORTIR DE PRESÓ

Durant cinc pàgines, la sala recorda que, a causa del plantejament d'una qüestió prejudicial per aclarir des de quin moment un diputat electe al Parlament Europeu està protegit per la immunitat parlamentària, es va deixar en suspens el recurs de súplica que va presentar Junqueras contra la denegació d'un permís extraordinari per sortir de la presó per jurar o prometre el càrrec d'eurodiputat.

Posteriorment, el lletrat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, va presentar un altre escrit al Suprem per sol·licitar que ajorni el dictat de la sentència fins que el TJUE resolgui la qüestió, la vista de la qual està prevista inicialment el proper 14 d'octubre.

Entén la defensa que ajornar la resolució és "transcendental" per implementar correctament la decisió d'aquest òrgan; fet al qual la Fiscalia s'ha oposat perquè considera que és una petició "il·lògica" i "absurda".

Així mateix, l'advocat va instar el Suprem a informar a l'alt tribunal europeu sobre si finalment decideix no paralitzar la causa especial. No obstant això, el tribunal del procés també ha desestimat aquesta petició perquè, segons diu, el TJUE "coneix amb exactitud la decisió d'aquesta sala sobre quins efectes suspensius ha tingut sobre el procediment el plantejament de les qüestions prejudicials".

"Aquest extrem es raonava i concretava" en la interlocutòria en què es va plantejar la qüestió sobre la immunitat, recorden els magistrats, de la mateixa manera que subratllen que "aquesta decisió no s'ha modificat, per la qual cosa no s'ha fet cap canvi que pugui afectar el coneixement de l'assumpte i que, per tant, s'hagi de comunicar".

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)