Publicat 30/4/2019 18:44:05 +02:00CET

El tribunal preveu acabar a finals de maig la fase de testimonis amb els últims 120 compareixents

Procés.- Se reanuda el juicio con la declaración de la expresidenta de la AMI y testigos de las defensas
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

Estan citats Pepe Álvarez, Xavier Trias, Mireia Boya, els exmembres de la Mesa imputats i activistes d'ANC i mnium, entre d'altres

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés independentista a Catalunya preveu acabar a finals del proper mes de maig la fase testifical i ha citat a declarar els últims 121 testimonis del procés, entre ells el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, activistes de l'ANC i els exintegrants de la Mesa del Parlament que van estar imputats en aquesta causa per desobedincia, igual que l'exdiputada de la CUP Mireia Boya.

Segons la diligncia d'ordenació emesa aquest dilluns pel tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena, la vista oral del procés acollir inicialment al maig un total de set sessions --els dies 6, 7, 8, 9, 13, 14 i 20--, encara que el calendari sempre és susceptible de canviar en funció de les necessitats del tribunal.

La primera sessió de maig, la prevista per al dia 6, comenar amb la declaració d'Irineo Alvarado, membre d'una mesa electoral l'1 d'octubre del 2017 i seguir amb les proves testificals de quatre agents dels Mossos d'Esquadra.

A continuació, ser el torn de Xavier Trias i Martí Olivella, activista i fundador del moviment per a la pau a Catalunya la dcada del 1970.

A la tarda estan citats un altre mosso i els primers testimonis cridats per la defensa de l'expresident de l'ANC Jordi Snchez: el dirigent de l'ANC Pere Miralles; Antoni Altaió, portaveu de l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura; Jordi Vilarasau; dirigent de l'Assemblea; i Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya.

El 7 de maig ser el torn de més testimonis de Snchez: l'empresari Joan Porras i els activistes Virginia Martínez, Pere Sitjá, Carme Budé, Elisabet Domingo, Martí Carreras, Pere Font, Glória Segarra, Josep Fort, Merc Alegre, Jordi Cuys, Joan Cabanes, Enric Climent, Jesús Bricolle, Miriam Camp i Agustí Ferrer.

També estan citats Víctor Manuel Suñé Socias, professor de la Universitat Politcnica de Catalunya; Joaquim Valls Dalmau, director comercial; Antonio Taules, empresari; l'escriptora María Dolors Prats; Francesc Xavier Almirall, de l'oficina del pla de seguretat vial del Servei Catal de Trnsit; i Adriano Raddi, del Centre de Cincia i Tecnologia Forestal de Catalunya.

El 8 de maig est prevista la declaració, també com a testimonis de la defensa de Snchez, d'altres activistes: Guillem Galceran, Marga Borras, Josep Lluís Torres, Rosa Arboix, Carles Valls, Jacint Borrás, Josep Marimon, Miquel Bernat Laporta, Jordi Roca Nicolau, Josep Grima, Lluís Peris, Jordi Roset, Montserrat Higueras i Guadalupe Prades.

Així mateix, estan citats Agustí Valls, enginyer industrial; Joan Torres, director d'una oficina de Caixabank a Tarragona; Antoni Sala, empresari; l'escriptor Alfons Barceló; Joaquín Palau, cap de la Gerncia de Compres; l'advocada Isabel Castell; el directiu Jordi Vidal; i Francesc Joaquim García Rabella, professor a la Universitat Politcnica de Barcelona.

Quant al dia 9, el tribunal convoca més activistes i membres de l'ANC: Joan Manuel Andreu, Rafael Martín López, Núria Riera, Carme Baque Puig, Antoni Caralt, Rosa Poch, Venanci Saborit i Nemesio Fuentes Pulido.

També declararan altres testimonis com Albert Gómez i Capella, gerent; Antoni Altaió, portaveu de l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura; el tcnic de projectes Xavier Figuerola; i Josep Joventeny, columnista a El Punt Avui.

La setmana següent, el 13 de maig, la sala ha citat els activistes Albert Nogueras, Pilar Rodríguez Catoira i Jordi Lleal, a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, que va estar imputada per desobedincia en la fase d'instrucció de la causa del procés independentista, si bé finalment no va ser processada.

CRRECS DE LA GENERALITAT

D'aquesta manera, est previst que aquest dia declarin Jordi Rodón, cap de la unitat regional de reacció i dispositius dels Mossos d'Esquadra; l'actual conseller catal de Polítiques Digitals Jordi Puigneró; Francesc Esteve, director del Gabinet Jurídic de la Generalitat; la directora general de Contractació Pública Merc Corretja; Núria Cuenca, secretria general de la Conselleria d'Educació; Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat; i José Alberto Carbonell, director general del port de Barcelona.

Així mateix, estan citats Joan Vallvé, vicepresident d'Ómnium Cultural; Itziar González Virós, membre del Pacte Nacional pel Referndum; Camil Ros, secretari general d'UGT a Catalunya i representant del sindicat a les plataformes Pacte Nacional pel Referndum; així com els voluntaris de l'ANC Jaume Asens, Silvia Prats i María Luisa Martínez Olivera, testimonis del 20S. També intervindr un inspector dels Mossos.

El dia 14 continuaran els testimonis del líder d'mnium, Jordi Cuixart: Ramón Font, portaveu d'Escoles Obertes; Marina Garcés, integrant d'En Peu de Pau; Esther Sancho; a més de testimonis de l'1-O --Lluís Matamala, Jaume Pich, Silvia Carmona, Mercé Torras, Jordi Pesarrodona, Joan Badia Pujol, Magdalena Clarena, Jordi Mica, Santiago Guerra, María Luisa Carrillo i Esther Raya--.

TESTIMONIS DE FORCADELL

Aquell mateix dia passaran per la sala de plens del Suprem diversos testimonis cridats per la defensa de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, com els lletrats de la Cambra Pere Sol Ordis i Merc Arderiu, així com els exintegrants de la Mesa Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Lluís Guinó.

L'últim dia de testimonis que preveu el tribunal ser el 20 de maig, quan estan previstes les testificals de Jordi Martínez i Soler, membre del Departament de Comunicació de la Presidncia del Parlament; Ricard Gené Casals, membre de la Secretaria General de l'ANC, Bernat Valls, director general d'Acció Cívica i Comunitria de la Generalitat; i Rosa Sans, responsable de recursos humans de l'empresa Artyplan i cap del servei de programació d'activitats de la Generalitat.

També compareixeran Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Igualtat en el Treball de la Generalitat; Pepe Álvarez, secretari general d'UGT, Rosa Vidal, interventora general de la Generalitat; Ángel Cortadelles, exdirector de Serveis de la Conselleria de Justícia; Inmaculada Baucells, cap del Servei de Gestió Pressupostria del Departament de Justícia; Montserrat Vintró, sots-directora general de la Gestió Econmica de la Conselleria de Justícia; Sara Molina, cap del Servei de Contractació de la Conselleria de Justícia; Josefina Valls, directora de Serveis del Departament de Governació; Xavier Lirios, advocat cap de Governació; Pau Villria, ex-secretari general de la Conselleria d'Empresa; i Josep Sol, director de Serveis del Departament d'Empresa.